e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

"Ιχνηλάτηση των Αγίων της Ρόδου" στο "Lectures Αληθώς" με τον π. Νεκτάριο Πόκκια [Πρεμιέρα: 18.11.2020, 6 μ.μ.]


Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι συντελεστές του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" επιθυμώντας να ομορφύνουν την περιρρέουσα ιοφόρα ατμόσφαιρα, προσφέρουν στους θιασώτες τους "λόγον αγαθόν", μες από τις δράσεις του φετινού (αναγκαστικά διαδικτυακού) προγράμματος του Κέντρου, υπό τον γενικό τίτλο "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ".

Μετά από τις πρώτες δύο επιτυχημένες τηλε-διαλέξεις, η προγραμματιζόμενη νεότερη φιλοξενεί τον Αρχιμανδρίτη ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΠΟΚΚΙΑ, Ιεροκήρυκα Ι. Μητροπόλεως Ρόδου και Ηγούμενο της Μονής Θαρρίου, ο οποίος θα παρουσιάσει το αγιολογικό θέμα: ''ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ".

Η πρεμιέρα της παρουσίασης του π. Νεκταρίου θα γίνει την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, ώρα 6 μ.μ., μες από το κανάλι τού "Αληθώς" στο YouTube.

Who is Who 

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΟΚΚΙΑΣ


Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πόκκιας γεννήθηκε στη Ρόδο στις 25 Φεβρουαρίου 1970. Είναι γιος του άξιου ιερέως Φιλήμονος Πόκκια και πνευματικό ανάστημα του ιεραποστόλου Γέροντος Αμφιλοχίου Τσούκου, σήμερα Μητροπολίτου Γάνου και Χώρας από Νέας Ζηλανδίας. Το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο τελείωσε στη γενέτειρά του. Το 1985 γράφτηκε στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και το 1987 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ - Τμήμα Θεολογίας, από όπου αποφοίτησε το 1991. 

Διαμένοντας στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, παράλληλα με την Θεολογία, παρακολούθησε μαθήματα Δημοσιογραφίας στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. και είχε εβδομαδιαία μουσική εκπομπή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον οποίο εργαζόταν εθελοντικά από το 1991 έως το 1994. Το 1994 έλαβε αριστούχος το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Ωδείο “Νίκος Σκαλκώτας”. 

Το 1995 επέστρεψε στη Ρόδο και διορίστηκε Διευθυντής του νέου τότε Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού της Ι. Μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ Θάρρι (ή Θαρρενού) της Ι. Μητροπόλεως Ρόδου. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2005 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 26 Αυγούστου 2006 Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, διορισθείς αμέσως και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ρόδου. Στις 21 Νοεμβρίου 2006 χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης, την δε Πρωτοχρονιά του 2014 διορίσθηκε Ηγούμενος της Ι. Μονής Θάρρι. 

Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες με δημοσιεύσεις περίπου 200 άρθρων, ενώ κάθε Τρίτη επιμελείται και παρουσιάζει στην Τηλεόραση Θάρρι -η οποία εκπέμπει σε όλη την Δωδεκάνησο, την Χίο, την Σάμο και την Ικαρία- τη ζωντανή εκπομπή “Πρόσωπο προς Πρόσωπο”, όπου πραγματοποιεί συνεντεύξεις με φορείς και συλλόγους, δίνοντας έμφαση στην παράδοση, τα ήθη και έθιμα. Παράλληλα, στο πλαίσιο του τηλεοπτικού προγράμματος, πραγματοποιεί αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καταγράφοντας και αναδεικνύοντας τους παλμούς της ορθόδοξης πνευματικότητας και κοινωνίας. Κατέχει, εξάλλου, γνώσεις ψηφιοποίησης αρχείων και μοντάζ. 

Τον Ιούλιο του 2018, ολοκληρώνοντας αριστούχος τον σχετικό κύκλο σπουδών, ανακηρύχθηκε διπλωματούχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρακολουθώντας μαθήματα Αρχαίου Θεάτρου και της σχέσης του με την θεία Λατρεία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: