e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Νυκτολειτουργία για την Κυριακή προ των Χριστουγέννων 2020 εν Βανάτω Ζακύνθου

 
Βράδυ Σαββάτου, 19ης Δεκεμβρίου 2020, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου έγινε αφ' εσπέρας κατανυκτικά η Αναστάσιμη θεία Λειτουργία της Κυριακής προ των Χριστουγέννων, των θυρών εσφραγισμένων για την πρόληψη του επάρατου Κορονοϊού.
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς ο κ. Σταμάτιος Ζούλας και ο κ. Γεώργιος Ν. Κοντονής. Ο κ. Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και Εκπαιδευτικός, κήρυξε κατάλληλα και τον θείο λόγο. 
     Σημειωτέον ότι η θεία Λειτουργία μεταδόθηκε μες από το κανάλι της Ενορίας στο YouTube. Οι επιθυμούντες μπορούν να την δουν ΕΔΩ!
     Για την αποφυγή παρεξηγήσεων ως προς το "αφ' εσπέρας" των τελετουργιών της Ενορίας μας κατ' αυτή την χειμέρια περίοδο της Πανδημίας, αναφέρουμε ότι και διά της πρόσφατης Εγκυκλίου της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (υπ' αριθμ. 3032/15.12.2020) επιτρέπει διά των Σεβ. Μητροπολιτών επί λέξει: "την τέλεση της Ακολουθίας του Όρθρου αφ' εσπέρας, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού" και "την χρονική μετάθεση των μικρών Αγρυπνιών κατά τις απογευματινές ώρες, λόγω της ισχύουσας απαγορεύσεως κυκλοφορίας μετά τις 22:00".
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]


































Δεν υπάρχουν σχόλια: