e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Χειροτονία σε Διάκονο του ιεροψάλτου Ιωάννου Κλάδη. Σταυροφόρος Οικονόμος ο πατέρας του, Ιερέας Νικόλαος [photos-video]


Πρωί Σαββάτου, 30ής Ιανουαρίου 2021, εορτής των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν τη πόλει της Ζακύνθου. Εκεί, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, έγινε η Χειροτονία σε Διάκονο του κ. Ιωάννου Κλάδη, υιού του ιερέως Νικολάου Κλάδη. Συμπροσευχόμενος στο ιερό Βήμα ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.
     Ο 40χρονος νέος Διάκονος κατάγεται από το ορεινό χωριό Αγαλάς Ζακύνθου, υιός πολύτεκνης ιερατικής οικογένειας, είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, υπεύθυνος και διδάσκων της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητροπόλεως Ζακύνθου. Από πολύ νέος, επί δύο δεκαετίες και πλέον, έχει υπηρετήσει σε διάφορα αναλόγια Ναών του νησιού ως ιεροψάλτης. Είναι έγγαμος, νυμφευθείς πρόσφατα με την Χρυσομαρία Δούκα, δικηγόρο εκ της γειτονικής Ηλείας.
     Ο χειροτονήσας Ποιμενάρχης, Σεβ. κ. Διονύσιος Δ΄, νουθέτησε με θερμά λόγια τον νέο Διάκονο, στην δε Απόλυση της Ευχαριστιακής Συνάξεως απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου Σταυροφόρου στον π. Νικόλαο Κλάδη, κατά σάρκα πατέρα του νεοχειροτονηθέντος, άξιο Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδου Ζακύνθου, πολλά εργαζόμενος για την αναγέννηση του περικαλλούς Ναού από το κυριολεκτικό ολοκαύτωμα που υπέστη το 2008. 
     Από την θέση αυτήν, εκφράζουμε ευχές από καρδιάς για δύναμη και κατά Χριστόν ανέλιξη τόσο στον υιό νέο Διάκονο Ιωάννη, όσο και στον πατέρα του νέο Σταυροφόρο Οικονόμο Νικόλαο. Άξιοι!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ από τον Ιωάννη Καμπιώτη και ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ από το ZanteTimes:



















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: