e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συγκαλεί Σύναξη όλων των Ιεραρχών του Θρόνου στο Φανάρι

Από την προηγούμενη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανά την υφήλιο που έγινε υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου Κωνσταντινουπόλεως πριν από τρία χρόνια. Φωτογραφία: Οικουμενικό Πατριαρχείο-Νίκος Μαγγίνας
 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συγκαλεί Σύναξη της Ιεραρχίας του Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη από την 1η έως και την 3η Σεπτεμβρίου 2021.

Στη Σύναξη θα συμμετάσχουν όλοι οι Επαρχιούχοι Ιεράρχες του εκκλησιαστικού κλίματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τις Μητροπόλεις της Ευρώπης, τις Μητροπόλεις Νοτίου Αμερικής, Μεξικού, Νέας Ζηλανδίας, Κορέας, Σιγκαπούρης, Χονγκ Κονγκ, τις Αρχιεπισκοπές Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά, Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, της Δωδεκανήσου, των Νέων Χωρών και φυσικά των εν Τουρκία Μητροπόλεων Χαλκηδόνος, Δέρκων, Πριγκιπονήσων, Ιμβρου και Τενέδου.

Έχουν ήδη ενημερωθεί οι Ιεράρχες σχετικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: