e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος για τον σεισμό στην Κρήτη


Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, με επιστολή του στον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου Ανδρέα, εκφράζει την ολόθυμη συμπαράστασή του στην δοκιμαζόμενη περιοχή της Κρήτης η οποία επλήγη τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, από θανατηφόρο και καταστρεπτικό σεισμό.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τονίζει πως «συγκλονισμένοι εισέτι από τον καταστρεπτικό σεισμό, ο οποίος έπληξε την νήσον Κρήτην και κατ' επέκτασιν το Αρκαλοχώρι και το ευσεβές Υμών ποίμνιον, η προσευχή και η μέριμνά μας είναι εστραμμέναι εις τους πληθυσμούς της δοκιμασθείσης Επαρχίας Σας».

Επισημαίνεται ότι ο Πατριάρχης Θεόδωρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη και κατά τα έτη 1975-1985 διακόνησε ως Αρχιδιάκονος και κατόπιν ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης και Σφακίων, όπου ανέπτυξε σημαντικό ιεροκηρυκτικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο, προτού μετακληθεί από τον μακαριστό Πατριάρχη Νικόλαο Στ΄ στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Τρέφει μεγάλη αγάπη για τη γενέτειρά του την Κρήτη, την οποία επισκέπτεται όποτε του δίνεται ευκαιρία έστω και για λίγες μέρες.

Η Επιστολή του Πατριάρχη Θεοδώρου προς τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα έχει ως εξής:

«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Ανδρέα, την Υμετέραν Σεβασμιότητα αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Συγκλονισμένοι εισέτι από τον καταστρεπτικό σεισμό, ο οποίος έπληξε την νήσον Κρήτην και κατ' επέκτασιν το Αρκαλοχώρι και το ευσεβές Υμών ποίμνιον, η προσευχή και η μέριμνά μας είναι εστραμμέναι εις τους πληθυσμούς της δοκιμασθείσης Επαρχίας Σας.

Δέον να γνωρίζετε, ότι εις τον τόπον αυτόν ο οποίος δοκιμάσθηκε από τον Εγκέλαδον, είμεθα ιδιαίτερα συναισθηματικά δεμένοι, διό το ενδιαφέρον και η αγωνία δοκιμάζουν, έτι περαιτέρω την καρδίαν μου.

Γονυκλινείς ικετεύσαμεν την Υπεραγίαν Θεοτόκον, όπως επισκιάση διά της μητρικής Αυτής χάριτος και προστασίας τους πληγέντας αδελφούς μας και παραμυθήση άπαντας, των οποίων αι οικείαι και αι οικογένειαι εδοκιμάσθησαν.

Αγαπητός εν Χριστώ αδελφός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: