e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Εόρτια Σύναξη 2021 των Αγίων Αγγέλων στο Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών εν Βανάτω Ζακύνθου

Πρωί Δευτέρας, 8ης Νοεμβρίου 2021, στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μπανάτο, για την εορταστική Ευχαριστιακή Σύναξη των Αγίων Ασωμάτων Δυνάμεων, την οποία επιτελεί σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. 
    Συλλειτούργησαν ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας (ο οποίος ομίλησε επίκαιρα) και ο π. Ιωάννης Ρένεσης (Εφημέριος Φαγιά και Δράκα), ενώ το ψαλτικό στασίδι τίμησαν οι κ.κ. Διονύσιος Ρένεσης και Σπυρίδων Δρογγίτης. 
    Έγινε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία, την οποία προσέφερε η κ. Άννα Γολέμη. Στο πλαίσιο της Συνάξεως αυτής έγινε και μνημόνευση για την ανάπαυση των ψυχών των κτητόρων και δωρητών του Ναού, αοιδίμων Παναγιώτου και Μιχαήλ Στραβοπόδη.















































Δεν υπάρχουν σχόλια: