e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Μοναχικά Εσπέρια στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλουμένου εν Βανάτω Ζακύνθου


Απόψε και αύριο (28 και 29.11.2021) εορτάζει το μικρό παρεκκλήσιο, πίσω από το Ιερό Βήμα της Φανερωμένης, ιδρυθέν πριν από ένα χρόνο (2020), επ' ονόματι του αγίου νεοϊερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου. 
    Όμως οι κακές καιρικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν -όπως θα επιθυμούσαμε- να το λειτουργήσουμε δόξη και τιμή. Γι' αυτό η αυριανή μνήμη του Αγίου Φιλουμένου τιμήθηκε σήμερα, κατά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον διπλανό μεγάλο Ναό, ήτοι της Παναγίας της Φανερωμένης. Δείτε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ!
    Απόψε, μετά την απογευματινή θυελλώδη νεροποντή, ευπρεπίσαμε το μικρότατο αυτό εκκλησάκι, στολίσαμε ευλαβικά την Εικόνα του τιμωμένου Αγίου και το λείψανο εκ του σεπτού Δέρματός Του και εσπερίσαμε μοναχικά. 
    Αύριο, συν Θεώ και καιρού επιτρέποντος, θα τελεσθεί εκεί απογευματινή Θεία Λειτουργία (από ώρα 4 έως 5.15 μ.μ.), για να μην μείνει η ιερά αυτή στέγη αλειτούργητη. Εάν όμως ο καιρός δεν επιτρέπει, παραμένουμε με την παρηγορία ότι τιμήσαμε την μνήμη του Νεοϊερομάρτυρος σήμερα, εν πληθούση Εκκλησία. 
    Ούτως ή άλλως, όλοι μας εκζητάμε την πρεσβεία και μεσιτεία Του ενώπιον του Αγίου Θεού, όπου ήδη παρεδρεύει!








Δεν υπάρχουν σχόλια: