e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Κυριακάτικα, τιμώντας τον Άγ. Σπυρίδωνα, στον Ναό Αγ. Πάντων πόλεως Κερκύρας, 12.12.2021 [photos]

Ο Εφημέριος του εν τη πόλεις της Κερκύρας Ναού Αγίων Πάντων και Παναγίας των Βλαχερνών, Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός (ο και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κερκύρας), γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!
Αν θυμηθούμε ότι πέρυσι οι ναοί μας ήταν κλειστοί, ας δοξάσουμε τον Θεό που φέτος μπορέσαμε, έστω και με δυσκολίες, να γιορτάσουμε τον Άγιό μας! Ας τον παρακαλούμε να συνδράμει με την θαυματουργική του παρουσία τις δικές ας ανθρώπινες προσπάθειες και εκεί όπου εμείς δεν μπορούμε να αναπληρώσει τα ελλείποντα! Κυρίως όμως να μας βοηθήσει να λέμε ΝΑΙ στην πρόκληση του Χριστού να γινόμαστε μέτοχοι του δείπνου της βασιλείας του Θεού, όπως εκείνος!
    Μετά την θεία λειτουργία, τους άρτους και τα σπερνά, ο κ. Βαγγέλης Δαπέργολας, μετά από διάλειμμα ενός χρόνου, μας πρόσφερε τις παραδοσιακές τηγανίτες που κάνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο! Τον ευχαριστούμε!
    Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, ιδίως αυτές και αυτούς που φέρουν το όνομα του Αγίου μας!

















Δεν υπάρχουν σχόλια: