e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

"Προς Εκκλησιασμόν" με τον πρώην Δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού [video, 7.11.2021]

Στην 26η διαδικτυακή εκπομπή "Προς Εκκλησιασμόν", μια παραγωγή της Ενορίας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού, προσκεκλημένος ο πρ. Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Πλ. Ιατρού. 
Επιμέλεια - παρουσίαση: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.
Επιμέλεια εικόνας και ήχου: Κατερίνα Λεονάρδου - Μαργαρίτα Στασινού.
 
Ο Σταύρος Ιατρού μας ξεναγεί στην Εκκλησία του Δήμου της αρχαίας Αθήνας και ίσως στην αρχαιότατη διοικητική μορφή που έχει επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας, την τοπική αυτοδιοίκηση. 
Ένας δραστήριος, παλαιός, πεπειραμένος και με όραμα άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Σταύρος Ιατρού, πρώην Δήμαρχος Κερατέας και Μηχανικός Περιβάλλοντος μας μιλάει για τη σημερινή κατάσταση του αγαπητού αυτού θεσμού των πολιτών, τον Δήμο. 
Ποιά βαρύτητα έχει και τι σημαίνει όταν η σημερινή τοπική αυτοδιοίκηση συνδέεται με τους αρχαίους Δήμους των Αθηνών; Ποια είναι τα οράματα και οι προοπτικές, ώστε να μαζευτεί όλη αυτή η προϊστορία, ο μύθος και η ιστορία του θεσμού στο αύριο, διασώζοντας την ιστορική μνήμη; Όλ' αυτά αποκτούν άλλες διαστάσεις όταν μιλάμε για την Λαυρεωτική, η οποία απασχόλησε την Ιστορία της ανθρωπότητας από το 3000 π.Χ. και συνεχίζει μέχρι σήμερα...
Ο Σταύρος Πλ. Ιατρού γεννήθηκε στην Κερατέα. Είναι πτυχιούχος Ενεργειακός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Πολυτεχνείου και Μηχανικός Περιβάλλοντος. Το 1982 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Κερατέας (1983 – 1986) ενώ για δύο τετραετίες Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής (1995 – 1998 και 2003 – 2006). Διετέλεσε Δήμαρχος Κερατέας το 2007-2010 και από το 2003 έως σήμερα Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 1998 έως το 2000 ανέλαβε υπεύθυνος του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 1978 συμμετέχει στην επιτροπή σύνταξης της Πανελλήνιας Επιστημονικής έκδοσης «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ- ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ» ενώ είναι μέλος της Επιστημονικής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Επιστημονικών Συναντήσεων Νοτιοανατολικής Αττικής (1980 – 2005). Εδώ και 25 χρόνια εθελοντικά ξεναγεί σχολεία και φορείς στη Λαυρεωτική γη, τα μνημεία και τον δρυμό Σουνίου. Από το 1996 έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά στις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα κατά της εγκατάστασης χωματερής στην Κερατέα. Είναι εκλεγμένος πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής (8 Δήμοι και Κοινότητες) από το 2007 έως σήμερα. Επί προεδρίας του άρχισε η πλήρης ανακύκλωση στη Λαυρεωτική (Λαύριο, Κερατέα, Καλύβια, Ανάβυσσος, Αγ. Κωνσταντίνος, Παλαιά Φώκαια, Σαρωνίδα, Κουβαράς) και ξεκίνησαν οι χρηματοδοτήσεις και οι ολοκληρωμένες δράσεις για την πυρασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: