e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Η Δ.Ι.Σ. για Παρεκκλήσι Αθηνών με "άτοπες λειτουργικές συνήθειες και πρωτόγνωρες τελετουργικές αυθαιρεσίες"

Συνήλθε στις 11 και 12 Μαΐου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 

Ανάμεσα στα θέματα που εξέτασε, αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα και προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την περίπτωση Ιερού Παρεκκλησίου Αυτής, όπου παρατηρούνται και κατά κόρον προβάλλονται άτοπες λειτουργικές συνήθειες και πρωτόγνωρες τελετουργικές αυθαιρεσίες.

Η Δ.Ι.Σ. κατά των Μητροπολιτών Κυθήρων και Αιτωλίας-Ακαρνανίας για απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού


Συνήλθε στις 11 και 12 Μαΐου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ανάμεσα στα θέματα που εξέτασε προέβη σε μία εκτενή θεώρηση των κατά την παρελθούσα Πασχάλιο περίοδο συμπεριφορών και πειθαρχίας των παντός βαθμού Κληρικών προς τις Αποφάσεις Αυτής της Συνεδρίας της 20ής Απριλίου 2021, ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών και εξέφρασε την πικρία και αποδοκιμασία Της για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις από τις ομόφωνες Συνοδικές Αποφάσεις.

Έφυγε, χτυπημένος από Covid-19, ο π. Εμμανουήλ Κοντάκης εκ της Ι. Μ. Νεαπόλεως


Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Αναστασιάδης

Έφυγε σήμερα για τους Ουρανούς, χτυπημένος από τον κορονοϊό, ο αγαπητός μου φίλος, αδελφός και συλλειτουργός π. Εμμανουήλ Κοντάκης.

Δραστήριος κληρικός, γλυκός και πρόσχαρης άνθρωπος, παραδοσιακός και φιλακόλουθος. Είχε γίνει όλος αγάπη, όπου βρισκόταν και όπου στεκόταν με τον καλό του λόγο, τον ευαγγελικό, τον παρηγορητικό, τον ακατάκριτο, τον δοξολογικό λόγο.

Μου φαίνεται απίστευτο… 53 μόλις χρονών έφυγε για την Άνω Ιερουσαλήμ.

"Δόλιον εμβόλιον και δεινόν": Η αντι-εμβολιαστική παραϋμνογραφία

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Είναι γνωστή η άρνηση της πανδημίας του κορωνοϊού και της μη συμμόρφωσης με οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο, από διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, συχνά ετερόκλητες, αλλά πάντως συγκλίνουσες στην εκδοχή ότι «η νέα τάξη πραγμάτων» έχει εφεύρει τον κορωνοϊό για να μας φυλακίσει και να μας καταστήσει υποχείρια των ισχυρών της γης. Οι ίδιοι είναι και εναντίον των εμβολίων, τα οποία σαφώς έχουν στόχο να μας περάσουν το «τσιπάκι» της χειραγώγησης! 

Γραφές Ανεμβολίαστων για γέλια και για κλάματα

Προσοχή! Όσοι γράφουν τα ακόλουθα, ζουν δίπλα και γύρω μας!... Άνθρωποι τραγικότητας, που δεν είναι εύκολο να πει κανείς, αν αξίζουν κατανόηση και ανοχή...

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας καλεί τους κληρικούς του να τηρούν τα μέτρα κατά Covid-19

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με μία σύντομη αλλά μεστή Εγκύκλιο, καλεί τους κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως να τηρήσουν τα μέτρα κατά της πανδημίας covid-19 με την δέουσα προσοχή και ευθύνη, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού στον τόπο και να διαφυλαχτεί όσο γίνεται καλύτερα η υγεία όλων.

Φωτο-περιδιάβαση στο τέμενος Αλ-Άκσα και τον Θόλο του Βράχου {1ο μέρος}


Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Αφίχθη την μεσημβρία της 12ης Μαΐου 2021 στην Χάλκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος για ολιγοήμερη ανάπαυση, συνοδευόμενος από τον Μέγα Σύγκελλο κ. Ιάκωβο και τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα. Ο Παναγιώτατος έγινε δεκτός στην είσοδο της Σχολής από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα.