e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Περιήγηση στα ελληνικά Σχολεία της Ίμβρου [video]

 Δείτε ακολούθως ένα διαφωτιστικό βίντεο της κ. Σοφίας Θεοδωρίδου για τα Ελληνικά Σχολεία της Ίμβρου σήμερα:

Συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών της Μοζαμβίκης με τον Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών της Μοζαμβίκης αξιότιμης κ. Verónica Nataniel Macamo Dlovo, με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας και τοποτηρητή της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη στο Υπουργείο Εξωτερικών στην πρωτεύουσα της χώρας Μαπούτο, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Αφιερωμένα στο κρυφό σχολειό τα συλλεκτικά νομίσματα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας


Αφιερωμένα στο κρυφό σχολειό, ως απότιση φόρου ευγνωμοσύνης προς τους κληρικούς και τους μοναχούς, οι οποίοι διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα στους σκοτεινούς πρώτους αιώνες της Τουρκοκρατίας, είναι τα δύο συλλεκτικά νομίσματα - ενθύμια της Επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης - τα οποία παρουσιάστηκαν επίσημα την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ, και εφεξής θα είναι διαθέσιμα στα βιβλιοπωλεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. 

Πρόκειται για 1821 ασημένια και ισάριθμα χάλκινα νομίσματα, τα οποία εκδόθηκαν από την Εθνική Επιτροπή που έχει συστήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή, με αποστολή την οργάνωση των επετειακών εορτασμών για την Εθνική Παλιγγενεσία στην πέμπτη ήπειρο. 

Διασωληνώθηκε ο Γέροντας Εφραίμ νοσηλευόμενος εξαιτίας Covid-19

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 4/6, ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός διασωληνώθηκε μετά από απόφαση των γιατρών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

H κατάσταση του είναι ελεγχόμενη.

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, ο οποίος νόσησε με Covid-19, βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από την προηγούμενη Παρασκευή.

Τις προηγούμενες μέρες δέχθηκε φαρμακευτική αγωγή στη Μονάδα αυξημένης φροντίδας, ενώ δυο μέρες μετά μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για αυξημένη παροχή οξυγόνου.

πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank για το Δημογραφικό Ζήτημα


3.6.2021, 3:15:51 PM


Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Χαιρετισμό στην παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank για το Δημογραφικό Ζήτημα απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ παρέστησαν, επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5.6.2021)

4/6/2021

Σχεδόν πεντήκοντα ἔτη παρῆλθον ἀφ’ ὅτου ὁ ΟΗΕ πάνυ καλῶς καθιέρωσεν τήν 5ην Ἰουνίου ἑκάστου ἔτους ὡς παγκοσμίαν ἡμέραν ἀφιερωμένην εἰς τήν προστασίαν τοῦ περιβάλλοντος.

Διό, ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος, ὡς εἰκός, ἐπευλογεῖ καί χαιρετίζει τήν ἐν λόγῳ ἐπέτειον, δεδομένου ὅτι ἡ τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησία μεριμνᾷ καθ’ ὅλας τάς ἡμέρας τοῦ ἔτους, μή περιοριζομένη ὑπό τῆς τοῦ χρόνου συμβατικότητος, ὑπενθυμίζουσα πρός πᾶσαν κατεύθυνσιν καί πρός πάντα ἄνθρωπον τόν ἀπαιτούμενον σεβασμόν, τήν σωστήν χρῆσιν καί τήν ὀφειλομένην ἀγάπην πρός τό φυσικόν περιβάλλον. Τό περιβάλλον τό ὁποῖον, ὡς καί ἐκ τοῦ ὀνόματός του δηλοῦται, περιβάλλει τε καί περιλαμβάνει πάντας ἡμᾶς, τήν λογικήν καί ἄλογον κτίσιν, τήν ὀργανικήν καί ἀνόργανον ὕλην καί, ἐν μιᾷ λέξει, αὐτήν ταύτην τήν βιολογικήν ζωήν καί ὕπαρξιν ἡμῶν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ψάλλοντας "Φως ιλαρόν" με τα γλαροπούλια της Ίμβρου [video]

 Όταν ο Πατριάρχης ψάλλει το «Φως ιλαρόν», στον έρημο φάρο του Κεφάλου, στην Ίμβρο και τα γλαροπούλια ζηλεύουν!!!

Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο: