e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Άγγελμα πρώτης εορτής του νέου Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης στο Βανάτο Ζακύνθου (8.8.2021)


Μετά πολλής πνευματικής χαράς αγγέλλουμε ότι αύριο, 8 Αυγούστου 2021, ημέρα κοίμησης και μνήμης του νεοανακηρυχθέντος Αγίου της Εκκλησίας μας, ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, θα τιμηθεί ο νέος Άγιος και στην Ενορία μας, τον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου εν Ζακύνθω.

Στο κέντρο του Ναού θα προταθεί για προσκύνημα Εικόνισμα του τιμωμένου Αγίου και απότμημα εκ των ιερών Λειψάνων Του.

Για τον θεοφιλή βίο και την θεοτερπή πολιτεία Του θα ομιλήσει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας - εκπαιδευτικός.

Όρθρος: 7.45 π.μ. Θεία Λειτουργία: 8.45 πμ. Όσοι φιλάγιοι, καλοδεχούμενοι!!!

Πατριαρχικός Εσπερινός στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου [video]

Εσπέρας Σαββάτου, 7ης Αυγούστου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Εσπερινό στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του γενέθλιου χωριού του, τους Αγίου Θεοδώρους της νήσου Ίμβρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Λάμπης Καψετάκης: Εργογραφία-Βιβλιογραφία του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού Χαρκιανάκη (1958-2020)

«Νέος Δαυΐδ ἡμῖν ἀναδέδειξαι ...διδαχάς τῇ σφενδόνῃ καταβαλών τῶν εὐστοχοτάτων σου λόγων»

«Νέος Δαυΐδ ἡμῖν ἀναδέδειξαι καί ἀλλοφύλους διδαχάς τ σφενδόνῃ καταβαλών τῶν εὐστοχοτάτων σου λόγων, παναοίδιμε, καί διδαγμάτων τοξεύμασι τόν αἰνετόν ἀνυμνῶν Θεόν καί ὑπερένδοξον» (από τον κανόνα του Όρθρου της εορτής του αγίου Αιμιλιανού, επισκόπου Κυζίκου, 8 Αυγούστου)

«Αναδείχθηκες για χάρη μας νέος Δαυΐδ, παμμακάριστε άγιε,  και τις ξένες προς την διδασκαλία της Εκκλησίας και από ξένον προς την πίστη αυτοκράτορα κατέβαλες με την σφεντόνα των λόγων σου οι οποίοι αποδείχθηκαν πολύ εύστοχοι, και με τα τα βέλη των διδασκαλιών σου ανύμνησες τον Θεό που του ταιριάζει έπαινος και είναι ο υπερένδοξος» 

3ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως Γερμανού στο Φανάρι [video]

Σήμερα, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι, έλαβε χώραν Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου. Στο τέλος τελέστηκε το τριετές Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως Γερμανού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

"Ροήν μου τῶν δακρύων μή ἀποποιήσῃς..."

Στερέψαν οι πηγές των δακρύων γι’ αυτό που ζούμε, το βασανιστήριο της φύσης και τον θάνατο του κόσμου. Διότι όταν τα δέντρα πεθαίνουν, είτε από πρόθεσή μας είτε από αμέλειά μας, όταν η φωτιά από εργαλείο γίνεται όπλο καταστροφής, τι να σου κάνουν τα δάκρυα; Είναι ανήμπορα να φέρουν πίσω ό,τι καταστρέφεται. Είναι ανήμπορα να γεννήσουν ένα θαύμα: να ξαναφυτρώσουν, να ξαναψηλώσουν, να ξανασκιάσουν, να ξαναδώσουν ομορφιά σ’ αυτά που έσβησαν.

Νέα έκδοση του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου για τον άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης

Μεταξύ τῶν ἁγίων Ἐπισκόπων πού λάμπρυναν τό στερέωμα τῆς Ἐκκλησίας συγκαταλέγεται μιά ὁσιακή μορφή, ὁ νέος ἅγιος Ἐπίσκοπος, ὁ Μητροπολίτης Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας Καλλίνικος, τόν ὁποῖο πρόσφατα ἁγιοκατέταξε τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο κατόπιν προτάσεως τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

Πατριαρχικό Τρισάγιο και ταφή οστών στην Ίμβρο Μητροπολίτου Σερρών Αποστόλου (Χριστοδούλου) του Ιμβρίου


Σήμερα το μεσημέρι, 7.8.2021, στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου, ο Ίμβριος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε Τρισάγιο επί τω επαναπατρισμώ και τη ταφή των αποτμημάτων εκ των οστέων του λογίου μακαριστού Αποστόλου Αρχιερέως του Χριστοδούλου, Μητροπολίτου Σερρών (1856-1917)
     Το 2015, ευρισκόμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις Σέρρες, τέλεσε Τρισάγιο για τον εξέχοντα αυτόν συμπατριώτη του. Τότε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος παρέδωσε στον Πατριάρχη αποτμήματα εκ των οστών του, των θησαυριζομένων εκεί. Ο Πατριάρχης τα παρέδωσε στον τότε Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου (νυν Μοσχονησίων) κ. Κύριλλο, ο οποίος τα διεφύλαξε ως πολύτιμο θησαυρό. Τώρα, με πρωτοβουλία του νυν Μητροπολίτου Ίμβρου, ο αοίδιμος Απόστολος Χριστοδούλου επιστρέφει "εις γην εξ ής ελήφθη"!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Πατριαρχική Χοροστασία στην Ίμβρο με Μνημόσυνο γονέων και ευεργετών Οικουμενικού Πατριάρχου


Πατριαρχική Χοροστασία σήμερα, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου, του γενέθλιο χωριού Βαρθολομαίου, ήτοι των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου. Ιερό Μνημόσυνο των αειμνήστων γονέων και ευεργετών του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ:

Δόξα ανθρώπων ή δόξα Θεού; ["Φωνή Κυρίου", 8.8.2021]