e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Κυριακή Γ΄ Λουκά, 10.10.2021, στη Φανερωμένη Βανάτου


Βροχερό πρωί της Κυριακής Γ΄ Λουκά, 10ης Οκτωβρίου 2021, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω της Ζακύνθου, ιερουργούντος του οικείου Εφημερίου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ψαλλόντων δε των κ.κ. Σταματίου Ζούλα, Σπυρίδωνος Σαρατσένου και Σπυρίδωνος Δρογγίτη. Ο κ. Ζούλας ομίλησε κατάλληλα επί της σημερινής ευαγγελικής περικοπής.

Η Μητρόπολη Σουηδίας τιμά Ιατρούς, Νοσηλευτές και υπηρετούντες στον τομέα της Υγείας [gr-en]


Αγαπητοί μου Ιατροί, Νοσηλευτές και λοιποί απαξάπαντες, οι διακονούντες στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας,

Η Ιερά Μητρόπολις Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, με πρωτοβουλία του υποφαινομένου, διοργανώνει από φέτος τα επονομαζόμενα «Κυριακάτικα αφιερώματα», δηλαδή επιλέγει ορισμένες Κυριακές του χρόνου, τις οποίες αφιερώνει σε συγκεκριμένους θεσμούς ή πρόσωπα, προκειμένου να διδάξει, να παραδειγματίσει και παράλληλα να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για την όποια προσφορά τους.

Χοροστασία του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στον Άγιο Αντώνιο Λονδίνου


Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίου του Μεγάλου και Ιωάννου του Βαπτιστού Holloway χοροστάτησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, την Κυριακή Γ' Λουκά, 10.10.2021, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Νικοδήμου Αναγνωστόπουλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ομίλησε καταλλήλως περί της ευαγγελικής περικοπής της αναστάσεως του υιού της χήρας στην Ναΐν.

Η Επισκοπή Μοζαμβίκης τίμησε τον Δημήτρη Τζαφέντα, αγωνιστή κατά του Apartheid. Μήνυμα Πατριάρχη Αλεξανδρείας


Μαπούτο, 10 Οκτωβρίου 2021

Στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης, το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης στο Μαπούτο διοργανώθηκαν αφιερωματικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε έναν «τραγικό» Ήρωα της Ελευθερίας, που αγωνίστηκε για την απελευθέρωση του λαού της Νοτίου Αφρικής από το καθεστώς των φυλετικών διακρίσεων (apartheid), τον Δημήτρη Τσαφέντα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 22 ετών από το θάνατο του.

Κυριακή Γ΄ Λουκά στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Wood Green


10.10.2021. Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Wood Green χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, την Κυριακή Γ΄Λουκά. Μετά του Θεοφιλεστάτου συλλειτούργησαν οι ιερείς π. Νικόλαος Κόκκινος, π. Πέτρος Γεωργίου και ο Διάκονος Βίκτωρ Κτωράκης.

Τοποθέτηση τοιχογραφιών στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Γεωργίου Στοκχόλμης

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της διακονίας του στην ιστορική Επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Σκανδιναυΐα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας διεπίστωσε την ανάγκη αγιογράφησης του Καθεδρικού Ναού Στοκχόλμης, σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να μην επέλθει αλλοίωση στην ιστορικότητα του κτιρίου και παρέμβαση στην αισθητική του.

Κυριακή Γ΄ Λουκά, 10.10.2021, στη Θεολογική Σχολή Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στο ευρισκόμενο στον νάρθηκα του ναϋδρίου της Σχολής παρεκκλήσιο του Αγίου Γερμανού, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.
Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί καθώς και όμιλος προσκυνητών από την Ελλάδα, τηρουμένων των μέτρων προς αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Χειροτονία Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου [πλήρες video - photos]


«Η ενότητα της Εκκλησίας είναι πάνω από όλα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την χειροτονία του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καστορίας τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ παρέστησαν αρκετοί Αρχιερείς, κλήρος και λαός τηρουμένων, βέβαια, όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού covid-19.

Κυριακή Γ΄ Λουκά, 10.10.2021, στο Φανάρι

Πρωί Κυριακής Γ΄ Λουκά, 10 Οκτωβρίου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος. 

Δείτε ακολούθως φωτοστιγμές, με τον φακό του Yani Kayakoparan: