e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Ο Αγιασμός των Υδάτων στις Αλυκές Κατασταρίου Ζακύνθου [photos-video]


Πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Στις 10.30 το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε μετά από χρόνια ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία Αλυκών (Λιμανάκι Αστόρια).

Τον αγιασμό τέλεσαν οι Αρχιμανδρίτες Γαβριήλ Βόγιας και Αλέξιος Ξένος και ο νέος Εφημέριος Κατασταρίου π. Χρήστος Γκούσκος.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε η Φιλαρμονική Κατασταρίου, με τον αρχιμουσικό της, Δ. Κλάδη, ενώ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Γ. Στασινόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΚ Κατασταρίου Δ. Σκιαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΚ Πηγαδακίων Δ. Βερτζάγιας και ο πρόεδρος της ΤΚ Αγίου Δημητρίου Π. Σταμίρης, οι οποίοι και έστειλαν θερμές ευχές σε όλους τους συμπολίτες μας.

Στα παγωμένα νερά βούτηξαν τρία άτομα, ενώ αρκετοί ήταν οι πιστοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τις τελετές από κοντά.











Δεν υπάρχουν σχόλια: