e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Κυριακή Τυρινής 2022 στην βομβαρδιζόμενη Βίνιτσα της Ουκρανίας

Στις 6 Μαρτίου 2022, Κυριακή της Τυρινής, ο Μητροπολίτης Βινίτσης και Μπαρ κ. Συμεών, μαζί με ιερείς, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Βίνιτσα, που σήμερα βομβαρδίζεται. Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας έγιναν προσευχές για τον ουκρανικό στρατό και όλους τους υπερασπιστές, καθώς και για τη νίκη της Ουκρανίας επί του Ρώσου εισβολέα.

Μετά τη Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Συμεών μίλησε στο εκκλησίασμα, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης εαυτών και αλλήλων κατά την διάρκεια του πολέμου. Τόνισε επίσης τη σημασία της προσευχής, της πνευματικής διόρθωσης και της μετάνοιας τις επόμενες ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.














Δεν υπάρχουν σχόλια: