e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδος Χαλκιδικής στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Το πρωΐ της 2ας Μαρτίου 2022, 15μελής αποστολή του Δήμου Νέας Προποντίδος Χαλκιδικής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Εντιμ. κ. Εμμανουήλ Καρρά, επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Ο Μητροπολίτης καλωσόρισε τους επισκέπτες εξ Ελλάδος, τους πληροφόρησε για την πρόσφατη αποκατάσταση του ναού, τους ξενάγησε στη βιβλιοθήκη και το Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, τους μίλησε για το ιεραποστολικό έργο της Επαρχίας του στα τέσσερα έθνη που πνευματικά ανήκουν σε αυτήν και τους προσέφερε εδέσματα και ως ευλογία την τρίγλωσση έκδοση της Θείας Λειτουργίας, στην ελληνική, σουηδική και αγγλική, το εγκόλπιο ημερολόγιο τους 2022 και την μελέτη του π. Ευσεβίου Βίττη “Αναβάσεις”, από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Ποιμενάρχης διεβίβασε στους επισκέπτες τις πατρικές ευχές και ευλογίες της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο δε κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσκυνηματική επίσκεψή του στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας και την γνωριμία του με την Παναγιότητά Του.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο, να διαβιβάσει στον Ποιμενάρχη του, Σεβ. Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του, στον οποίο απέστειλε αντίτυπα των ανωτέρω εκδόσεων.

Τον Δήμαρχο κ. Καρρά συνοδεύουν η σύζυγός του Χριστίνα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αθανασία Εμμανουηλίδου με τον σύζυγό της κ. Ιωάννη Ευταξία, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Χριστίνα Μηκέ με τον σύζυγό της κ. Δημήτριο Τσέλιο, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Σαρόγλου, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Παύλος Κιλήτσος με την σύζυγό του Ελένη, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Κρήνης Απόστολος Μπαλαμπάνης με την σύζυγό του Βαλασία, καθώς επίσης και τέσσερις συνδημότες τους, οι κ.κ. Παύλος Ιωαννίδης, Ιωάννης και Αναστασία Μπουλάκη και Αναστασία Μοσχονά.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας ζήτησε από όλους τους επισκέπτες, να αναφερθούν επιγραμματικά στο έργο που προσφέρουν στον Δήμο Νέας Προποντίδος, στο οποίο ξεχώρισε η φροντίδα που προσφέρεται στους αδελφούς μας με ειδικές ανάγκες, όλων των ηλικιών, και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατ᾽ έτος στην ευρύτερη περιοχή, στοχεύοντας στην προβολή της παραγωγής εγχώριων αγαθών και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

Η συνάντηση διήρκησε 2.5 ώρες, από τις 11 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ.. Αναχωρώντας από τον Καθεδρικό Ναό, ο κ. Καρράς προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο και τον Εφημέριο του ναού π. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, να επισκεφθούν το Δήμο τους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα Ανάκτορα και την παλαιά πόλη της Στοκχόλμης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: