e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ για τα 15χρονα του "Νυχθημερόν"


Συμμετέχουμε εν αγαλλιάσει στην πνευματική χαρά της συμπληρώσεως 15 ετών καθημερινής παρουσίας του ιστοτόπου "Νυχθημερόν" στο διαδίκτυο, το οποίο ίδρυσε και συντηρεί νυχθημερόν ο αγαπητότατος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπός μας, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο και Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου.

Δεκαπέντε χρόνων ημέρες, από τον άμβωνα του "Νυχθημερόν" κηρύσσεται η ευαγγελική αλήθεια, η πατερική καθαρότητα, η αγάπη προς το ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας (ήτοι το σεπτό Φανάριον), η κοινωνική ευαισθησία, η απαξία του πολέμου και κάθε αδικίας, η οικολογική συνειδητοποίηση, η αγάπη προς τον πολιτισμό και τις δυνατότητες που έχει να μεταβάλει τον σύγχρονο κόσμο, οι δράσεις του Μορφωτικού Κέντρου "Αληθώς" (δηλαδή της πολιτιστικής εκφράσεως της Μητροπόλεώς μας), οι λειτουργικές δραστηριότητες των Μητροπολιτών και των Ενοριών μας και άλλα πάμπολλα, ών ουκ έστιν αριθμός!!!

Από τα στατιστικά του εορταζομένου πολυπεριοδικού -το οποίο, συν τοις άλλοις, λειτουργεί και ως έκφραση του Γραφείου Τύπου και Διαδικτύου της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως- προκύπτει ότι κατά την διαρρεύσασα πλήρη 15ετία, πλάι στο "Νυχθημερόν", με τις  20.000 αναρτήσεις και 8.500.000 μοναδικές αναγνώσεις, υπάρχουν και οι ακόλουθες παράλληλες σελίδες του ηλεκτρονικού περιοδικού, με αξιοσημείωτη -κι εκείνες- προσφορά: Για τα πολιτιστικά: "Στον ίσκιο του Ήσκιου", με 6.300 αναρτήσεις και 2.300.000 θεάσεις, η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: "Παραθέματα Λόγου", με 2.222 αναρτήσεις και 1.600.000 θεάσεις, για δε την Θεολογία του Φυσικού Περιβάλλοντος και τις οικολογικές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχου: "Natura Zante", με 710 αναρτήσεις και 630.000 θεάσεις.

Μια απλή πρόσθεση όλων των ανωτέρω αριθμών θα πείσει κάθε καλοπροαίρετο για την συμβολή του ιστότοπου αυτού στην τοπική, αλλά την εν γένει εκκλησιαστική - πολιτιστική - κοινωνική ζωή.

Κλείνοντας την τιμητική αυτή αναφορά μας, επευχόμαστε θερμά όπως ο Άγιος Θεός, διά πρεσβειών του Αγίου της Ζακύνθου Διονυσίου του θαυματουργού, ενδυναμώνει τον άξιο συνεργάτη μας εις παν έργον αγαθόν, καθώς επίσης όσους τον βοηθούν στην ευπρόσωπη και καλλίκαρπη διεκπεραίωση του "Νυχθημερόν"!

+ο Ζακύνθου Διονύσιος Δ΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: