e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Απόδοση Πάσχα 2022 στον Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου Ηλείας

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! όλα μου κράζουν και στη θλιμμένη μου καρδιά γαλήνης βάλσαμο σταλάζουν» (Γ. Βερίτης).
Φθάνοντας στο τέλος της Αναστάσιμης περιόδου, η οποία είναι περίοδος “Χαράς Ανθρώπων και Αγγέλων” αφού το Πάσχα αποτελεί το κέντρο της Ορθόδοξης λατρείας και η Ανάσταση του Χριστού, είναι η κορωνίδα της Χριστιανικής μας Πίστεως, η οποία επισφραγίζει την Πνευματική Ταυτότητα των Χριστιανών και καθορίζει την δύναμη του Ορθοδόξου φρονήματος, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα καθώς επίσης την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και ιεροπρέπεια, τελέσθηκε η καθιερωμένη Αναστάσιμη Αγρυπνία στον Ιερό Ναό μας επί τη εορτή της Απόδοσης του Πάσχα, με τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, το βράδυ της Τρίτης 31η Μαΐου, υπό του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα και του Αιδεσιμοτάτου π. Αυγερινού Τσουκαλά. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο κ. Παναγιωτής Κουής Καθηγητής Θεολόγος. Όλες αυτές τις 40 ημέρες που μεσολάβησαν η Εκκλησία επαναλάμβανε καθημερινά και πανηγυρικά, όπως κάναμε και απόψε, το «Χριστός Ανέστη», τονίζοντας έτσι τη μοναδική και ανεπανάληπτη σημασία που έχει για τη ζωή του κάθε ανθρώπου αλλά και όλου του κόσμου η Ανάσταση του Χριστού!
Φιλακόλουθοι Χριστιανοί, προσήλθαν στην Ιερά αυτή Αγρυπνία με χαρά και αγάπη για να συμπροσευχηθούν και να ακούσουν για τελευταία φορά τον Αναστάσιμο Κανόνα, κρατώντας στα χέρια τις Αναστάσιμες Λαμπάδες. Είχαν την πνευματική ευκαιρία για μία ακόμη φορά, να απολαύσουν την ευφροσύνη, την αγαλλίαση και την δύναμη, η οποία πηγάζει από την Ανάσταση του Κυρίου μας και να ζήσουν το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεώς Του! Τον Θρίαμβο της αγάπης πάνω στο μίσος και της αλήθειας πάνω στο ψέμα, δοξάζοντας των εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον και ψάλλοντας με την καρδιά τους, το χαρμόσυνο μήνυμα: “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!”. Γνωρίζοντας ότι: Η Αναστάσιμη καρδιά, όλα τα συγχωρεί! Η Αναστάσιμη καρδιά, όλους τους αγκαλιάζει! Η Αναστάσιμη καρδιά, δεν ζηλεύει! Η Αναστάσιμη καρδιά, δεν κατακρίνει! Η Αναστάσιμη καρδιά, πάντα ελπίζει! Η Αναστάσιμη καρδιά, πάντα πιστεύει! Η Αναστάσιμη καρδιά, πάντα υπομένει! Η Αναστάσιμη καρδιά, είναι πάντα μέσα στο ΦΩΣ!
Στο τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στα πλαίσια της Ποιμαντικής μας μέριμνας, έγινε δέηση υπέρ επιτυχίας και πνευματικής ενισχύσεως των μαθητών που μπαίνουν στο στίβο των Προαγωγικών αλλά των και Πανελληνίων εξετάσεων, για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας και αναγνώσθηκαν ειδικές ευχές υπέρ υγείας, φωτισμού και ενδυναμώσεως των διαγωνιζομένων, διότι οι εξετάσεις αυτές είναι πράγματι σημαντικές για μέλλον των παιδιών μας. Ευχόμεθα ολόψυχα καλό μήνα, χαρούμενο και ευλογημένο Καλοκαίρι. Ο Θεός να μας αξιώσει να εορτάσουμε και του χρόνου με υγεία χωρίς πανδημία και κάθε άλλη δοκιμασία, την ένδοξη και λαμπροφόρο Ανάσταση του Χριστού!
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια: