e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Πανέτοιμος ο διάκοσμος της Παναγούλας Βανάτου για τον Αρχιερατικό Εσπερινό και το Πανηγύρι 2022

Οι δημοσιευόμενες εδώ ενδεικτικές φωτογραφίες προσπαθούν να αποδώσουν τη μεγαλοπρέπεια του περίοπτου Ναού της Παναγούλας μας, εδώ στο Βανάτο της Ζακύνθου, όπως υπέροχα ανθοστολίστηκε από πολλούς κοπιάσαντες, Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και πάμπολλους τηρητές των πατρικών παραδόσεών μας, εν όψει του Πανηγυριού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το οποίο θα αρχίσει απόψε το δειλινό, ώρα 8, με Αρχιερατικό Εσπερινό και τα Εγκώμια ενώπιον του Επιταφίου της Θεομήτορος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. 
      Όσοι πιστοί, προσέλθετε να τιμήσουμε από κοινού την "Θεοτόκον και Μητέρα του Φωτός"!!!









Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Ι Ε Ρ Ω Ν   Τ Ε Λ Ε Τ Ω Ν

Κυριακή, 14.8.2022, 8 βράδυ: Ὁ ἐπίσημος ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ μέ Ἀρτοκλασία καί τά Ἐγκώμια μπροστά στόν Ἐπιτάφιο τῆς Παναγίας.
ΘΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ΄. 

Δευτέρα, 15.8.2022: 7.30 πρωί: Ὁ ἑόρτιος Ὄρθρος.
9 πρωί: Ἡ πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
ΘΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
7.30 ἀπόγευμα: Ὁ Μικρός Παρακλητικός Κανόνας πρός τήν Παναγία, κατά τό ζακύνθιο μουσικό ἰδίωμα.
8.15 βράδυ: Ἡ μεγαλοπρεπής Λιτάνευση τῆς σεπτῆς Εἰκόνας τῆς ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ καί τοῦ Ἐπιταφίου Της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: