e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ο Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ, Έξαρχος Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, για την 31η επέτειο Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας

Αδελφοί και αδελφές, αγαπητοί Ουκρανοί,

Πριν από ένα χρόνο γιορτάσαμε μαζί σας την τριακοστή επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και φέτος περάσαμε μια δύσκολη δοκιμασία, προκειμένου να διατηρήσουμε αυτήν την ανεξαρτησία, για περισσότερο από έξι μήνες. Αρχίζουμε να το εκτιμούμε ιδιαίτερα και να αγαπάμε ακόμη περισσότερο την επίγεια πατρίδα μας – την Ουκρανία, τη γη, που μας έδωσε ο Θεός. Ο πόλεμος ήρθε στο σπίτι μας, η Ρωσία μας επιτέθηκε, ένας ύπουλος εχθρός προσπαθεί να καταστρέψει τον λαό μας και να κατακτήσει τη γη μας. Ο εχθρός διαπράττει απάνθρωπες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου στα κατεχόμενα εδάφη. Είναι λυπηρό, ότι αντί να εργάζονται ειρηνικά και να αναπτύσσουν το κράτος μας, να μεγαλώνουν παιδιά, οι καλύτεροι γιοι και κόρες του Ουκρανικού λαού αναγκάζονται να πάρουν τα όπλα και να καταθέσουν τη ζωή τους στο μέτωπο προστατεύοντας εμάς από τον επιτιθέμενο. Οι καλύτεροι, στρατιωτικοί και πολιτικοί, νέοι και παιδιά πεθαίνουν. Αυτή είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια για το μέλλον μας. Ωστόσο, η θυσία τους, αν και δύσκολη και τρομερή, δεν είναι μάταιη. Με το παράδειγμα τους όλοι μας μαθαίνουμε, πώς να πιστεύουμε στον Θεό, να εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις, πώς να αγαπάμε το κράτος μας, τον λαό μας, πώς να υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία, την ημέρα της οποίας γιορτάζουμε σήμερα.

Τους τελευταίους έξι μήνες ο Ουκρανικός λαός έχει ήδη αποδείξει, ότι αξίζει να ζήσει σε ένα ανεξάρτητο κράτος και ότι δεν θα εγκαταλείψει την ελευθερία του. Η Μητέρα Εκκλησία προσεύχεται συνεχώς καθημερινά για την Ουκρανία και τον αδάμαστο λαό της.

Είθε ο Θεός να μας ενδυναμώσει όλους στην αντιμετώπιση του εχθρού, να μας βοηθήσει να ενωθούμε, να μας διδάξει να υποστηρίζουμε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να μας διδάξει να εκτιμούμε και να υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία και να στείλει στο κράτος μας ταχεία νίκη επί των εισβολέων. Ώστε, αφού περάσουμε όλη τη φρίκη του πολέμου, να βγούμε από αυτόν ανανεωμένοι και εμπνευσμένοι, για να ανοικοδομήσουμε και να αναπτύξουμε την ανεξάρτητη Ουκρανία μας και να θυμόμαστε πάντα, με ποιο κόστος υπερασπιστήκαμε αυτήν την ανεξαρτησία.

Χρόνια πολλά για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας!

Καλή Ημέρα της Ανεξαρτησίας, αγαπητοί Ουκρανοί!

Ας παλέψουμε – και με τη βοήθεια του Θεού θα νικήσουμε!

© Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: