e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Συγχαρητήρια του Μητροπολίτη Σουηδίας στον “αργυρό” Λαοκράτη Κεσίδη

Ο Ελληνοσουηδός παλαιστής του Δικεφάλου στην ελληνορωμαϊκή πάλη κ. Λαοκράτης Κεσίδης αγωνίστηκε στις 6 Αυγούστου 2022 στο Grand Prix of Germany (Dortmund), στην κατηγορία των 97 κιλών. Έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Στο παρελθόν, είχε επισκεφθεί τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, προσκληθείς από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα και είχε μιλήσει στους νέους της ενορίας, για τους αγώνες του στο στίβο, τις επιτυχίες και διακρίσεις του, τονίζοντας τη σημασία του πνεύματος αγωνιστικότητος και ευγενούς άμιλλας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει και να διακρίνει τους νέους.

Ο ίδιος είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του: “Η πάλη είναι ένα άθλημα που χτίζει χαρακτήρες. Οι αθλητές μαθαίνουν να αγωνίζονται για το καλύτερο, τόσο στην παλαίστρα, όσο και στη ζωή!”

Ο Σεβασμιώτατος έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στον διακριθέντα πρωταθλητή: “Θερμά συγχαρητήρια για την διάκρισή σου στη Γερμανία! Η Εκκλησία μας στην Σκανδιναυΐα μοιράζεται μαζί σου την αργυρή διάκριση. Πάντα διακρίσεις! Πάντα νίκες! Μητροπολίτης Κλεόπας

Ο Λαοκράτης εμπνεύστηκε από τον παππού του, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος το 1963, και ο ίδιος, ακριβώς 50 χρόνια μετά, το 2013, διακρίθηκε με τον ίδιο τίτλο. Το 2017, κατέλαβε την 10η θέση παγκοσμίως και το 2022, την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: