e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Χριστιανικό Συμβούλιο Μοζαμβίκης, για την Κλιματική Κρίση, στον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό του Maputo

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, o Καθεδρικός Ναός των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, το Μαπούτο, καλωσόρισε τα μέλη του Χριστιανικού Συμβουλίου της Μοζαμβίκης, θρησκευτικούς ηγέτες και θεολόγους, για έναν θεολογικό προβληματισμό και τον ρόλο των εκκλησιών για την κλιματική αλλαγή.
Τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Ζάμπιας και τοποτηρητή της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης μετέφερε στο Συμβούλιο ο ιερέας του Καθεδρικού Ναου των Ταξιαρχων π. Χρήστος Σιτόε:

"Θα ήθελα να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ευχές για την επιτυχία του παρόντος, του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου και να συνεχίσω λέγοντας: Η Ορθόδοξη εκκλησία απέναντι στην κλιματική κρίση. Να ισορροπήσει ανάμεσα στην αισιοδοξία και τον φόβο, την ελπίδα και την αγωνία για το αύριο, που φαντάζει τόσο απρόβλεπτο καλείται ο άνθρωπος της εποχής μας. Ο Θεός μας έδωσε ως δώρο το νερό, τον αέρα και τον ήλιο, που δεν κοστίζουν τίποτα. Όχι αύριο, κάπου στον κόσμο, αλλά σήμερα, εδώ στη γειτονιά μας, στο σπίτι μας το οποίο κινδυνεύει να καταστραφεί από την αλόγιστη χρήση ορυκτών καυσίμων, την υπερκατανάλωση, και την ανθρώπινη αλαζονεία. Τώρα είναι η στιγμή να προβάλουμε το πράσινο ήθος και την πράσινη θεολογία μας. Υπάρχει χρόνος να αντιστρέψουμε την κλιματική αλλαγή. Καθόλου ευκαταφρόνητη δυνατόν είναι και η συμβολή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Θρησκείας, η οποία από δεκαετιών προβάλλει στους πιστούς της την ανάγκη σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος", τονίζει στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: