e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Οι Ρώσοι απαγορεύουν διδασκαλία ελληνικών στη Μαριούπολη

Το 46ο Σχολείο της Μαριούπολης, βάσει διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας – Ουκρανίας, υπήρχε «πιλοτικό σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας», όπου οι Ομογενείς και Ουκρανοί μαθητές διδάσκονταν καθημερινά και σε υποχρεωτική βάση την νέα ελληνική γλώσσα.

Σήμερα η δασκάλα του εν λόγω σχολείου, Τετιάνα Κιόρ, παρουσιάζει μία ζοφερή εικόνα που, μεταξύ άλλων, πλήττει την ίδια την ιδιοσυστασία του ελληνισμού της περιοχής.

«Οι Ρώσοι μας ανάγκασαν να λειτουργήσουμε καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, διδάσκοντας υποχρεωτικά σε συνωστισμένες τάξεις των 40 ατόμων τρία και μόνο γνωστικά αντικείμενα: 1) Ρωσική γλώσσα, 2) Ρωσική Ιστορία και 3) Ρωσική Λογοτεχνία. Το χειρότερο, όμως, απ’ όλα είναι ότι από την επόμενη σχολική χρονιά καταργούν οριστικά το μάθημα της ελληνικής γλώσσας. Όλοι οι Έλληνες ομογενείς κλαίμε καθημερινά στα σπίτια μας».

Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο του αποσπασμένου στην περιοχή Έλληνα εκπαιδευτικού ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: