e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κιέβου Επιφάνιος τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νικολάου [video-photos]

Στις 19 Δεκεμβρίου 2022, ανήμερα της μνήμης του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, με το ιουλιανό ημερολόγιο, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ναό προς τιμήν του Αγίου Νικολάου (Mykola Prytiska), που βρίσκεται στην περιοχή Podilsky της πρωτεύουσας.

Με τον επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Λουχάνσκ και Σταρομπίλ Λαυρέντιος, ο προϊστάμενος του ναού, Πρωθιερέας Όλεγκ Μαλανιάκ και προσκεκλημένοι κληρικοί.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος ομίλησε προς τους εκκλησιαζόμενους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της θ. Λειτουργίας, ακούστηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό και για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας και των πολιτών.

Στο τέλος της πανηγυρικής ακολουθίας τελέστηκε παράκληση στον Άγιο Νικόλαο.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:































Δεν υπάρχουν σχόλια: