e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: "Αρκούδες και τσακάλια από τον βορρά έρχονται με ορθόδοξο μανδύα να θύσουν και απωλέσουν"

Κατά την χειροτονία του νέου Επισκόπου Μπουκόμπα κ. Χρυσοστόμου, το πρωί της Κυριακής, 20ής Φεβρουαρίου 2022, στην Αλεξάνδρεια, ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος έκανε ειδική μνεία στους φευδαδέλφους από τον βορρά, οι οποίοι, ντυμένοι με ορθόδοξο μανδύα, εφορμούν αποικιοκρατικώς στην Αφρική. Τόνισε χαρακτηριστικά: 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προειδοποιεί τον Μόσχας ότι θα καθαιρεθεί ο ψευδο-Έξαρχος αν δεν ανακληθεί

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ από 14ης Φεβρουαρίου 2022:


Μακαριώτατε Πατριάρχα Mόσχας καὶ πάσης Ρωσσίας, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητὲ καὶ περιπόθητε ἀδελφὲ καὶ συλλειτουργὲ τῆς ἡμῶν Μετριότητος κύριε Κύριλλε, τὴν Ὑμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα ἀδελφικῶς ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι, ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας απαντά στον Μητροπολίτη Κλιν, εκτελεστικό όργανο των Ρώσων στην Αφρική. Γράμμα του Αλεξανδρείας στον Μόσχας

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ» ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΛΙΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙᾼ

Μετεφράσθη ἐκ τῆς ρωσσικῆς καὶ ἐδημοσιεύθη εἰς τὸν διαδικτυακὸν τόπον «Ρομφαία», ὡς μὴ ὤφειλε, τὴν σήμερον 21ην Φεβρουαρίου τ. μ., ἄρθρον μέ πηχυαῖον τίτλον: «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΛΙΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ» ἐκ τοῦ ἱστοχώρου http://www.interfax-religion.ru/?act=interview&div=543.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας


Επίσημη επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ πραγματοποίησε το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο οποίος έφτασε από την Καμπέρα γι᾽ αυτό το σκοπό. 

Υπέκυψε στα πολλαπλά εγκαύματά του ο 95χρονος Μπάμπης Παν. Καποδίστριας


Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου "Άγιος Διονύσιος", ο εγκαυματίας συντοπίτης μας Χαράλαμπος Καποδίστριας του Παναγιώτη, ετών 95, υπέκυψε σήμερα το πρωί στα πολλαπλά καψίματά του. 

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης εκδηλώθηκε φωτιά στο σπίτι όπου διέμενε, στο κέντρο του Βανάτου Ζακύνθου, ο ίδιος βγήκε από μέσα με εγκαύματα στο 70% του σώματός του, το δε σπίτι κάηκε ολοσχερώς. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου την ίδια νύκτα μπήκε σε καταστολή, διασωληνώθηκε και νοσηλεύτηκε έκτοτε στην εντατική, με δυσοίωνο μέλλον. Μέρα με την ημέρα χειροτέρευε και σήμερα κατέληξε.

Πάτρα: Δίνει «μάχη» με τον κορονοϊό ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, ο οποίος είχε συμπτώματα κορονοϊού και τελικά επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί. Ο Θεοφιλέστατος δεν είχε εμβολιαστεί και περνά «δύσκολα» τη νόσο.