e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ειρηνικό συλλείτουργο ιερέων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία και Ουκρανία [photos-video]

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 22 Μαΐου 2022 τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πέρνικ πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους αρχιμ. Βαρθολομαίου, ο οποίος συλλειτούργησε με τον αρχιμ. Νικάνορα της φιλοξενούσης Μονής, τον ιερομόναχο Θεόφιλο από την αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, τον ιερομόναχο Ζαχαρία από την αδελφότητα της Μονής Τσερνογκόρσκι, τον ιερέα Ιωάννη Μπούρντιν προερχόμενο από το Πατριαρχείο Μόσχας και τον ιερέα Σέργιο Ιζμοντένοφ προερχόμενο από την εν Ουκρανία Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η εορτή της Αγίας Φωτεινής στην Σμύρνη

Πανηγυρικά τιμήθηκε η συμπολιούχος της Σμύρνης Αγία Φωτεινή, στον φερώνυμο Ναό της στην Σμύρνη, την Κυριακή, 22 Μαΐου. Σύμφωνα με παράδοση παλαιά της Σμύρνης, η Αγία εορτάζεται ιδιαίτερα την πέμπτη Κυριακή από του Πάσχα, κατά την οποία αναγινώσκεται η ευαγγελική περικοπή του διαλόγου του Κυρίου με τη Σαμαρείτιδα γυναίκα, μετά τον οποίον αυτή πίστευσε στον Αναστάντα Χριστό και κατέστη κήρυκας του ευαγγελίου και ισαπόστολος.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το συλλείτουργο Οικουμενικού Πατριάρχου και Αρχιεπισκόπου Αχρίδος


Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος: «Το ευαγγέλιο για μας ήλθε απ’ την Κωνσταντινούπολη»

Σήμερα στον καθεδρικό ναό των Σκοπίων «Άγιος Κλήμης Αχρίδος» πραγματοποιήθηκε το δεύτερο συλλείτουργο μεταξύ των προκαθημένων και ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας και του Πατριαρχείου Σερβίας, μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 9 Μαΐου να δεχθεί την Εκκλησία Αχρίδος σε ευχαριστιακή και κανονική ενότητα. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος εξέφρασε για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και προς τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος μεταξύ των άλλων τόνισε:

Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας ''Άγιος Ιγνάτιος'' της Σουηδίας

Συνάντηση με τον Ελλογιμώτατο Πρύτανη της Πανεπιστημιακής Θεολογικής Ακαδημίας Άγιος Ιγνάτιος Dr. Michael Hjalm είχε την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´ στο Πατριαρχικό Μέγαρο στην Αλεξάνδρεια.

Εσπερινός και Παράκληση ενώπιον της Μεγαλόχαρης στην Τήνο


Εσπέρας 23ης Μαΐου 2022, στον Ναό της Μεγαλόχαρης Τήνου, λάβαμε μέρος στον Εσπερινό και την Παράκληση που ακολούθησε προς την Θεομήτορα. Συγκινητική κατάνυξη πάντων και πασών ενώπιον της σεπτής Εικόνας Της. 
        Δεηθήκαμε υπέρ υγείας όλων των εν ασθενείαις κατακειμένων, των με κάθε τρόπο πονεμένων, των Ενοριτών και Συνεργατών μας, των μισούντων και αγαπώντων μας και υπέρ πάσης ψυχής, η οποία θα ήθελε να είναι μαζί μας και ν' ανάψει ένα κερί μπροστά την Μητέρα του Φωτός. 
        Ακολούθως τιμηθήκαμε προσωπικώς με την μεταφορά της αγίας Εικόνας από τον τόπο της ημερινής προσκυνήσεώς Της, στον τόπο της νυκτερινής φυλάξεώς Της.
        Βοήθειά μας!!!
π. Π. Κ.