e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδος στο Φανάρι

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, τον Εντιμ. κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ιατρό – νευροχειρουργό και Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδος, μαζί με την Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη.

Βαρθολομαίος: Δεν είναι δυνατόν να ομολογούμε πίστη στον Θεό και να καταστρέφουμε την «καλήν λίαν» δημιουργία Του

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κήρυξε, το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Δεκεμβρίου 2022, στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, την επίσημη έναρξη των εργασιών του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Eco-Ευ Ζην, με θέμα «Οικογένεια και Περιβάλλον: Πυλώνες κοινωνικού πολιτισμού. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην οικογένεια».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022,  η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη Ευγεν. κ. Julie Eadeh, η οποία είναι Ορθόδοξη.

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου

Ανήμερα της εορτής του Αγ. Διονυσίου, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ΄, ο οποίος ΔΕΝ θα εορτάσει, δεχόμενος επισκέψεις. 

Τις ευχές των Ζακυνθίων τις θεωρεί δεδομένες, τις εισπράττει καθημερινά ούτως ή άλλως, ευχαριστεί εκ των προτέρων και ο ίδιος προσεύχεται για την υγεία πάντων και πασών.


Ο Επίσκοπος Αντανίας και Ηγούμενος της Ι. Μονής Μπίγκορσκι Παρθένιος μιλά στο “Φως Φαναρίου”

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Μετά από την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (9 Μαΐου 2022), περί αποδοχής σε ευχαριστιακή κοινωνία της Εκκλησίας της Βόρειας Μακεδονίας, υπό το όνομα «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος», και την επισφράγιση της Πατριαρχικής και Συνοδικής αυτής Πράξης, με το ιστορικό συλλείτουργο μεταξύ του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Στεφάνου, στο Φανάρι, κατά την εορτή της Πεντηκοστής (12 Ιουνίου 2022), τελέστηκε και η πρώτη εν Ελλάδι Θεία Λειτουργία Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Συμπεράσματα 5ου Διεθνοῦς Συνεδρίου Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου γιά τήν Ποιμαντική στόν Χῶρο τῆς Ὑγείας

 

Πρός τούς Συμμετέχοντες στό «Δίκτυο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου γιά τήν ποιμαντική στόν Χῶρο τῆς Ὑγείας»

Μακαριώτατοι,
Σεβαμιώτατοι καί Θεοφιλέστατοι,
Αδελφοί εν Χριστώ,

Μέ μεγάλη χαρά σᾶς παρουσιάζω τά «Τελικά Ἐπίσημα Συμπεράσματα τοῦ 5ου Διεθνοῦς Συνεδρίου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου γιά τήν Ποιμαντική στόν Χῶρο τῆς Ὑγείας». Τά «Συμπεράσματα» παρουσιάσθηκαν στόν Παναγιώτατο Οἰκουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαῖο, στίς 19 Νοεμβρίου 2022. Ὁ Παναγιώτατος ἐξέφρασε τήν χαρά καί τήν ἱκανοποίησή του γιά τήν ἐπιτυχία τοῦ Συνεδρίου. Κατά τήν συνάντησή μας, συζητήσαμε τήν μελλοντική ἐξέλιξη τοῦ Πατριαρχικοῦ Δικτύου γιά τήν Ὑγεία καί τοῦ ποιμαντικοῦ ἒργου τῆς Ἐκκλησίας. 

Περί της μανίας της αυτοκαταστροφής

ὑπό

Μητροπολίτου πρ. Χαλκηδόνος Ἀθανασίου

Ἐν Χαλκηδόνι, τῇ 3.12.2022

Κέρκυρα live: Αρχιερατική Λειτουργία για τον Άγιο Ελευθέριο στον φερώνυμο Ναό της πόλης

Πρωί Πέμπτης, 15ης Δεκεμβρίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου, πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ναός της πόλεως Κερκύρας, όπου εφημερεύει ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κοσκινάς. Εκεί μετέβη σήμερα ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, όπου τελείται Αρχιερατική θεία Λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: