e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Πέρθη: Αγιασμός Θεοφανίων 2023 στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Hellenic Aged Care

Την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος επισκέφθηκε τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Hellenic Aged Care στην Πέρθη για την ετήσια τελετή του Αγιασμού επί τη εορτή των Θεοφανείων.

Ο Θεοφιλέστατος, βοηθούμενος από τον εφημέριο της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, π. Ελευθέριο Γεροβασίλη, επισκέφθηκε και τους 92 ενοίκους της μονάδας, καθώς και το προσωπικό, και τους ευλόγησε με τον Τίμιο Σταυρό και με το καθαγιασμένο ύδωρ που φυλάσσεται από την ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού που τελέστηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου.

Ορισμένοι κάτοικοι αντικρίζοντας τον Τίμιο Σταυρό, με ευλάβεια έψαλαν από κοινού το Απολυτίκιο της εορτής: «Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε..», ενώ άλλοι έπιναν από τον αγιασμό.

Ήταν συγκινητικό ότι τόσο οι Ορθόδοξοι ένοικοι, όσο και οι μη Ορθόδοξοι, πλησίασαν για να ευλογηθούν από τον Τίμιο Σταυρό. Επιπλέον, πολλά μέλη οικογενειών των ενοίκων, που έτυχε να επισκεφθούν τη μέρα αυτή τους οικείους τους, ζήτησαν επίσης να ευλογηθούν.

Σημειώνεται ότι η μονάδα Hellenic Aged Care βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης, ενώ συστεγάζεται με το ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Ανδρέου, εξασφαλίζοντας ένα αίσθημα κοινότητας με τους μαθητές, οι οποίοι επισκέπτονται τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: