e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Πέρθη Αυστραλίας: Η εορτή της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 2023

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στην Πέρθη η εορτή της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστή.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε παρουσία της Προξένου της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργίας Καρασιώτου.

Πιστοί από όλες τις ενορίες της πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας συνέρρευσαν στην Ιερά Μονή για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιό της.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος μίλησε εν συντομία για τη Γέννηση, την Περιτομή και τη Βάπτιση του Χριστού και τόνισε πώς και στα τρία αυτά σωτήρια γεγονότα βλέπουμε τον Κύριο να δείχνει ταπεινοφροσύνη. Επιπλέον, εξήγησε στους πιστούς το ακριβές νόημα και το περιεχόμενο της εορτής της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, όλοι οι πιστοί προσκλήθηκαν να παραμείνουν στην τραπεζαρία του μοναστηριού και τους προσφέρθηκαν αναψυκτικά.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: