e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Βανάτο: Εόρτιο Ιερατικό Συλλείτουργο για τους Αγ. Ιερομάρτυρες Χαράλαμπο και Βλάσιο


Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 10η Φεβρουαρίου 2023, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, τιμήθηκε ιεροπρεπώς η μνήμη δύο Ιερομαρτύρων: των Αγίων Χαραλάμπους και Βλασίου. Του μεν αγίου Χαραλάμπους υπάρχει από αιώνος, στον εν λόγω Ναό περίπυστη Καθέδρα, με καλαίσθητο Εικόνισμά του ("Έργον Κ. Φραγκοπούλου Κων/πολίτου πρόσφυγος 1925") και απότμημα Λειψάνου, του δε αγίου Βλασίου υπήρχε εντός του Μπανάτου παλαιόθεν Μοναστήριο, σωζόμενο το 1495, σήμερα όμως αφανισμένου.
     Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη της εορτής, συλλειτούργησαν οι Μεγάλοι Οικονόμοι Παναγιώτης Πόθος (Εφημέριος Αργασίου) και Ιωάννης Ρένεσης (Εφημέριος Φαγιά και Δράκα), οι Πρεσβύτεροι Αντώνιος Καλόφωνος (Εφημέριος Μουζακίου) και Κωνσταντίνος Γιαννιτσιώτης (Εφημέριος Γαϊτανίου) και ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ενώ το ψαλτήρι τίμησε δεόντως ο κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης. 
        Ομίλησε κατάλληλα ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης, αναφερθείς στις ηγιασμένες πνευματικές φυσιογνωμίες των τιμωμένων Ιερομαρτύρων και ότι αποτελούν "Κήρυκες και Σηματωρούς" για την πνευματική πορεία προς Χριστόν όλων των θελόντων σωθήναι. 
    Μεταξύ των εκκλησιασθέντων ήταν και αντιπροσωπεία μαθητών από το Γυμνάσιο Βανάτου. 
    Σημειωτέον ότι δυο οικογένειες της Ενορίας προσέφεραν Αρτοκλασίες, ως ευχαριστία προς τους τιμωμένους Ιερομάρτυρες, επειδή έχουν διαπιστώσει την απτή - ευεργετική παρουσία Τους στη ζωή και τα έργα τους!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ:











































Δεν υπάρχουν σχόλια: