e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Μητρόπολη Δέρκων: Πανήγυρις Αγ. Γεωργίου 2023 στο Μακροχώρι

Με λαμπρότητα και εν πληθούση Εκκλησία ετελέσθη η ετήσια Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου της Κοινότητος Μακροχωρίου.
Το εσπέρας, του Σαββάτου της 22ας Απριλίου, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, στον οποίον συμμετείχαν τα παιδιά του Κατηχητικού της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων καθώς και παλαιοί εξ Ελλάδος Μακροχωρίτες.
Το πρωί της Κυριακής 23ης Απριλίου, ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του ως άνω Αρχιερέως με την συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Αιδεσιμ. Οικονόμου κ. Αντωνίου Καρατζίκου και του Πανοσιολ. Διακόνου κ. Οικουμενίου Αμανατίδου, Κωδικογράφου της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Ιερολ. Διάκονος της Σειράς κ. Βαρνάβας Γρηγοριάδης και η Ιεροψάλτρια του Ιερού Ναού κα Ευσταθία Μανιά.
Κατά τις ως άνω Ιερές Ακολουθίες τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου ετέθη στον Σολέα του Ιερού Ναού προς προσκύνηση υπό των προσερχομένων ευλαβών Χριστιανών.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: