e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Ζάκυνθος: Εννιάμερο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Νιγηρίας Αλεξάνδρου


Πρωί Σαββάτου, 8 Ιουλίου 2023, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, στην πόλη της Ζακύνθου, μετά τη θεία Λειτουργία εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση για τα Εννιάμερα εκ της κοιμήσεως του πολυφίλητου Μητροπολίτου Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου. 
        Έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο παρεπιδημών εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Θεοφ. Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο επίσης παρεπιδημών στο νησί Σεβ. Μητροπολίτης Θηβαΐδος κ. Πορφύριος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
        Ο προεστός, Σεβ. Δωδώνης, φανερά συγκινημένος, εμνήσθη ότι ο Μακαριστός Ιεράρχης υπήρξε εξ απαλών ονύχων πνευματικό τέκνο του, ο ίδιος τον έκειρε Μοναχό, το χειροτόνησε Διάκονο και Πρεσβύτερο και τον υποστήριξε -το κατά δύναμιν- στην μετέπειτα επισκοποποίησή του. Ο Μεταστάς -ως εκ τούτων- υπήρξε διά βίου πιστός φίλος της Μητροπόλεως Ζακύνθου και των Ζακυνθίων εν γένει. 















Δεν υπάρχουν σχόλια: