e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Φλώρινα: Η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου [video-photos]

Με όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου, κορυφώθηκαν το πρωί της 6ης Νοεμβρίου 2023, οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλώρινας.

Την παραμονή το απόγευμα τελέστηκε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ κατά τη σημερινή Θ. Λειτουργία τον θείο λόγο κήρυξε ο νέος Μητροπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, καθώς και στις δυσκολίες που βιώνει σήμερα ο άνθρωπος.

Να τονιστεί πως ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Σωτήρης Παρδάλης ανακοίνωσε πως την επόμενη χρονιά συμπληρώνονται 100 χρόνια ενοριακής ζωής του Ναού (που εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 1924) και για τον λόγο αυτό προγραμματίζονται ποικίλες εκδηλώσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: