e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Λαμπρά Θεοφάνια 2024 στο αειφεγγές Φανάρι [video]


Πρωί εορτής των Θεοφανίων 2023, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Φανάρι, η εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη, προεστώτος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄, κατά την οποία τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολ. Διακόνου κ. Ανδρέου και την εις Διάκονον χειροτονία του Οσιωτάτου Μοναχού κ. Εφραίμ, αμφοτέρων εκ της αδελφότητος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Essex Μ. Βρεταννίας. 
        Στο τέλος της Δοξολογίας, ο Παναγιώτατος τέλεσε τον Μ. Αγιασμό, μετά δε το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της τελετής της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, από την αποβάθρα του Φαναρίου. 
        Στο Φανάρι για τον εορτασμό των Θεοφανίων παρέστησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: