e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Ο Κιέβου Επιφάνιος για την εορτή του Ευαγγελισμού 2024 στη Μονή Vydubytskyi [photos]

Ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 25 Μαρτίου 2024, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Μονής Κιέβου-Βιντουμπίτσκ Μιχαήλ.

Με τον επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Bilotserk Ευστράτιος, ο Επίσκοπος Boryspil Αβράμιος, οι σεβαστές αδελφοί της μονής και προσκεκλημένοι κληρικοί.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μακαριώτατος εκφώνησε ομιλία, προθέτοντας ειδική  παράκληση  στον Κύριο σε ώρα που η Πατρίδα κινδυνεύει.

Προσευχές ακούστηκαν επίσης κατά την διάρκεια της λειτουργίας για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό και για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας και των πολιτών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Επιπλέον, κατά τη θεία λειτουργία, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τίμησε κληρικούς με ιερατικά βραβεία.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)












































Δεν υπάρχουν σχόλια: