e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Ναός Παναγίας Μπαλίνου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό [photos-video]

Σε ευλαβικό κλίμα τελέστηκε ο Δ΄ Νηστειακός Εσπερινός, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου, Περιφέρεια Κόλπου Κόλπου.

Μέσα στον ανακαινισμένο ναό, μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και η χορωδία του Συλλόγου Μουσικών Πέρας υπό την διεύθυνση του Άρχοντα Πρωτοψάλτη Παναγιώτη Νεοχωρίτη και η εμπνευσμένη ομιλία του Μεγάλου Συνκελλίου Αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου τίμησαν την ημέρα και τον νηστίσιμο Εσπερινό.

Σε αυτή την απομακρυσμένη εκκλησία συγκεντρώθηκαν ορθόδοξοι πιστοί από διαφορετικές εθνότητες και δημιούργησαν την ευλαβική και ευσεβή ατμόσφαιρα που αρμόζει στις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής. Στο τέλος του Εσπερινού, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο της Κωνσταντινούπολης, κλήρος και λαός, αφού έκαναν την συγχώρεση, φίλησαν το χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Αποφασίστηκε ο Εσπερινός αυτός να αποτελέσει σημείο συνάντησης των Θεολόγων της Χάλκης που κατοικούν στην Κωνσταντινούπολη και στην Ίμβρο, από τους αποφοίτους και νυν φοιτητές της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που ήταν παρόντες και διαμένουν στην Κωνσταντινούπολη καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη του. Παναγιότητα.

Ο Πρόξενος της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη κ. Maxim Vdovichenko καθώς και ο χορηγός της Κοινότητας κ. Βύρων Νικολαΐδης τίμησαν με την παρουσία τους την Κοινότητα στον Εσπερινό.

Δρ Συμεών Σολταρίδης





Δεν υπάρχουν σχόλια: