e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Λευκάδα: Στα Λαζαράτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


πηγή: ilefkada.gr

Απόγευμα, 24.6.2024, στα Λαζαράτα Λευκάδας. Όλο το χωριό αλλά και επισκέπτες περίμεναν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να φτάσει στην πλατεία στα Λαζαράτα. Χθες λίγο μετά οχτώ τον υποδέχτηκαν με συγκίνηση και χωρίς να μπορούν να πιστέψουν ότι ο επικεφαλής της εκκλησίας μας επισκέπτεται τα πανέμορφα Λαζαράτα.

Ο Πατριάρχης έκανε μικρή στάση πριν καταλήξει στην Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στο Λειβάδι της Καρυάς όπου τον υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Σφακιωτών, Νίκος Λάζαρης.

Ο π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος τον προσφώνησε ενώ μικρές λευκαδίτισσες νύφες του προσέφεραν λουλούδια. Στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε και στη σχέση του Πατριαρχείου με τα άλλα σχίσματα αλλά και στην πατρίδα του την Ίμβρο.

Μετά την προσφορά δώρων στον Παναγιώτατο αναχώρησε για το Λειβάδι.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: