e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Παράδοση Ψηφιακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, Προέδρου του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παραδόθηκαν την Τετάρτη 14/2/2024, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, στους ιερείς της Ι.Μ. Ζακύνθου φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Δ/ντη του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Ο έρωτας ως υπέρβαση του δικαιώματος

 

Παρακολουθώντας σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές, κυρίως από την Αμερική, βλέπουμε μία συστηματική απόπειρα προβολής του ομοφυλόφιλου έρωτα ως αυθεντικής πηγής ευτυχίας. Είδαμε την σειρά The Last of Us, μία δυστοπική περιγραφή ενός κόσμου που βγαίνει από μια πανδημία, η οποία καταστρέφει το μυαλό του ανθρώπου, αφήνοντας πίσω ελάχιστους που καταφέρνουν να επιβιώσουν από τις επιθέσεις των ζωντανών-νεκρών ως προς το μυαλό. Κεντρικοί ήρωες ένα νέο κορίτσι, το οποίο έχει ανοσία στον ιό, κι ένας μέσης ηλικίας άνθρωπος που αναλαμβάνει να γίνει στην πραγματικότητα πατέρας γι’  αυτήν και να την μεταφέρει σε ένα ερευνητικό κέντρο, όπου υπάρχει η δυνατότητα να παραχθεί φάρμακο από το αίμα της, που θα σώσει τους υπόλοιπους ανθρώπους, οδηγώντας την ίδια στον θάνατο.

«Ἡ τεχνητή νοημοσύνη» ὡς ἐξομολογητής

Κάθε καινούργια ἀνακάλυψη προκαλεῖ ἐνδιαφέρον καί ὁ ἄνθρωπος τήν ἀντιμετωπίζει μέ περιέργεια καί θαυμασμό. Αὐτό συμβαίνει καί μέ τό ChatGPT πού εἰσῆλθε στήν ζωή μας καί οἱ ἄνθρωποι τό χρησιμοποιοῦν γιά νά ἀποκτήσουν τίς ἀπαντήσεις σέ διάφορα προβλήματα πού ἔχουν.

Ζάκυνθος, 14.2.24: Αρχιερατικό Τρισάγιο για τον μακαριστό π. Νικόλαο Μποζίκη (+13.2.24) [video-photos]

Σήμερα, Τετάρτη 14.2.2024, λίγο μετά το μεσημέρι, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, επί παρουσία όλων των Ιερέων της Ζακύνθου (λίγο πριν την προγραμματισμένη Ιερατική Σύναξή τους), ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ προέστη Τρισαγίου για την ανάπαυση της ψυχής του εν Αυστραλία ευρισκομένου και μόλις χθες εκδημήσαντος εν Κυρίω, Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μποζίκη, του Λιθακιώτη. 

Την Τετάρτη, 21.2.24, η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό κληρικό Νικόλαο Μποζίκη

Σε συνέχεια της θλιβερής αναγγελίας της εκδημίας του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Νικολάου Μποζίκη, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ενημερώνει το ευσεβές πλήρωμα αυτής ότι η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10 π.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο προάστιο Marrickville του Σύδνεϋ.

Της Εξοδίου Ακολουθίας θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.