e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Η τέταρτη μέρα του Συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Της Ανταποκρίτριάς μας Δ. Κ.

Χθες Σάββατο, 14 του μηνός, ήταν η τέταρτη μέρα του Συνεδρίου, εδώ στην ωραία Πόλη του Κωνσταντίνου. Ακούστηκαν οι τελευταίες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις-ανακοινώσεις, οι οποίες αξίζει ν' αναφερθούν:

- Καθηγητής Άγγελος Βαλλιανάτος, "Η Νεολαία και η Επικοινωνία".
- Αρχιμανδρίτης Δρ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, "Επικοινωνία και Τεχνολογία".
- π. Heikki Huttunen, "Οι νέοι και η Οικουμενική Κίνηση".
- κ. Κυριακή Αβτζή, "Τι σημαίνει για τους νέους η ένωση των Εκκλησιών;".

Το μεσημέρι ακολούθησε όμορφη εκδρομή και γεύμα εν πλω προς το πανέμορφο νησί της Χάλκης, όπου όλοι οι Νεολαίοι είχαμε την εξαιρετική ευκαιρία, να επισκεφτούμε την περίφημη Θεολογική Σχολή, για την επαναλειτουργία της οποίας, τόσος γίνεται λόγος τα τελευταία χρόνια, ο δε Οικουμενικός Πατριάρχης -ως γνωστόν- πασχίζει πολύ γι' αυτό προς πάσα κατεύθυνση και στα διεθνή fora, αλλά μάταια μέχρι τώρα, δυστυχώς... Τ' αυτιά των φίλων και γειτόνων μας δεν ιδρώνουν...

Το απόγευμα, μετά την επιστροφή μας από το κατάφυτο και γραφικότατο νησί της Χάλκης, όπου και η σχετική αναμνηστική φωτογραφία μας μαζί με τον Οικουμενικό (βλ. πρώτη φωτογραφία εδώ, του Ν. Μαγγίνα), έγινε Συνεδρίαση εν ολομελεία των Συνέδρων και η πρώτη ανάγνωση του τελικού Πορίσματός μας.
Παρά τη γενική διαπίστωση, ότι όλα πήγαν πολύ καλά, η δε διοργάνωση υπήρξε άψογη από κάθε άποψη, όλοι βέβαια, είμαστε πικραμένοι για την απαγόρευση εκ μέρους των Τούρκων της Συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα, η οποία επρόκειτο να γίνει σήμερα το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: