e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η τελευταία ημέρα του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου Β΄ στο Μητροπολιτικό Γραφείο

  Αποκλειστικό ρεπορτάζ: π. Παναγιώτης Καποδίστριας  

Όπως έχει προαναγγελθεί από ικανού χρόνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος Β΄ πρόκειται να υποβάλει αύριο το πρωί την παραίτησή του από τον μητροπολιτικό θώκο της Ζακύνθου. Σήμερα λοιπόν ήταν η τελευταία ημέρα του στο Μητροπολιτικό Γραφείο του νησιού μας, υπό την ιδιότητά του ως προϊσταμένου. Βεβαίως, διατηρεί την θέση του μέχρι την αποδοχή της παραίτησής του από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο. 

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, κάτι που αποτυπώθηκε σαφώς στο αποκλειστικό βίντεο του Νυχθημερόν, που ακολουθεί, με σχετική δήλωση τού αποχωρούντος Μητροπολίτου. Σε αυτήν τονίζει ότι θέτει -όπως πάντα- τον εαυτό του στην διάθεση της Εκκλησίας, ευχαριστεί για τη συνεργασία τους εργαζόμενους στο Μητροπολιτικό Γραφείο, ζητά συγνώμη απ' όσους πίκρανε και παρέχει την δική του σε όσους τον πίκραναν. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΎΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ , Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΩΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΗΜΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Ο Β '