e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Προσκύνημα στη Μονή Τατάρνης Ευρυτανίας




















Σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν την δύση του ήλιου, είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε την Παναγία την Τατάρνα, στην ομώνυμη Μονή της, στην Ευρυτανία. Μέσα από ανεβοκατεβάσματα πάμπολλα στο "ελβετικό" τοπίο του τόπου αυτού, φθάσαμε στην πόρτα της Παναγιάς, όπου είχαμε την ευκαιρία ν' απιθώσουμε τα σέβη μας στην Χάρη Της, αλλά και να συζητήσουμε επί μακρόν με τον ευφυέστατο, καλοσυνάτο και σοφό Γέροντα της ιερής αυτής Μάνδρας π. Δοσίθεο, ο οποίος μάς συνάρπασε με το ζέον πνεύμα και το ταπεινό φρόνημά του. 

Όταν καληνυχτήσαμε τόσο τον π. Δοσίθεο, όσο και τον π. Ακάκιο, είχε πια αποχωρήσει ο ήλιος πίσω από τα ψηλά βουνά και τη Λίμνη μπροστά μας, αφήνοντας μια μυστηριακή και μυστηριώδη θολότητα στην ατμόσφαιρα, ενώ ο δυνατός αέρας δρόσιζε ήδη τα πάντα τριγύρω μας! Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία πνευματικής αναστροφής, μα και στροφής "επί τας πηγάς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: