Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την μεταπτυχιακή διατριβή του Μάριου Μπενίση

Οι αναγνώστες μας θα θυμούνται ασφαλώς ότι πέρυσι ο Ζακύνθιος νέος επιστήμονας Μάριος Μπενίσης έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών, υποστηρίζοντας την πολύ ενδιαφέρουσα διατριβή με θέμα "Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στην θεολογική έρευνα του Εικοστού Αιώνα"
Αντίτυπο της ανωτέρω εργασίας απέστειλε ο αγαπητός μας Μάριος στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος απάντησε πρόσφατα με θερμούς πατρικούς λόγους. Το επίσημο Πατριαρχικό Γράμμα δημοσιεύουμε κατ' αποκλειστικότητα σήμερα.