e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου προεξήρχε της Λιτανείας του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου ανά τις οδούς των Αμπελοκήπων

  Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Πανόρμου - Εσπέρας 26ης Οκτωβρίου 2013  
Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου
































Πανηγυρικά ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Αμπελοκήπων. Απόψε, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνας και του ιερού τμήματος λειψάνων, στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄.

Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στη πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πομπή έκανε στάση και στα Νοσοκομεία "Άγιος Σάββας" και "Ελπίς", όπου αναπέμφθηκε δέηση υπέρ υγείας των νοσηλευομένων.

Μετά το πέρας της λιτανείας, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του, όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων και εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου αλλά και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας, όπου υπηρέτησε ως Διάκονος πριν πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: