e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΛΟΓΟθήκη / αληθώς", 16η εκπομπή: Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος ενημερώνει για την αίρεση των Χιλιαστών


Έλληνες Επιχειρηματίες του Τουρισμού στη Σανγκάη (Κίνα) / Αγιασμός στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σανγκάη


Αφίχτηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 στη Σανγκάη της Κίνας αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, πλαισιούμενη από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού. Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο - Πρόεδρο, τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο - Γραμματέα, και τους Βασίλειο Τζέρπο - Μέλος, και Χρήστο Πετρέα - Ειδικό Συνεργάτη του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Η ομάδα των Ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων τουριστικών γραφείων αποτελείται από τους: Πασχάλη Γάλλο (Ambotis Tours - Θεσσαλονίκη), Τonia Luo (Meli Tours - Θεσσαλονίκη), Sissy Yun Zhu (Kentavros Travel Network- Αθήνα), Άννα-Μαρία Δρακοπούλου (Υδραϊκή Nαυτιλιακή Εταιρεία-Αthens One Day Cruise - Αθήνα), Αικατερίνη Μούσμπε (MidEast International Travel - Αθήνα), Ιωάννη Λιάσκο (Zante Hospitality Group - Αθήνα, Ζάκυνθος), ενώ εκπροσωπήθηκε και η επιχείρηση Exadas-Yachts Charters and Sales (Αθήνα).

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Έλληνες επιχειρηματίες, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Σανγκάη κ. Ευγένιο Καλπύρη, επισκέφτηκαν την Πέμπτη (14 Νοεμβρίου 2013) την πόλη Hangzhou και την Παρασκευή (15 Νοεμβρίου 2013) την πόλη Nanjing σε προκαθορισμένες -με την ευθύνη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Σανγκάη- επαγγελματικές συναντήσεις με αντίστοιχους εκπροσώπους μεγάλων κινεζικών τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών (Tours Operators), με σκοπό τη σύναψη και υπογραφή συμφωνιών για την αύξηση της έλευσης Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα, καθώς και για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών φιλοξενίας γι᾽ αυτούς, δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό και στην ιστορία της χώρας μας. Οι επαγγελματικές αυτές συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα, θα ολοκληρωθούν αύριο, Δευτέρα (18/11) στη Σανγκάη με αντίστοιχους Κινέζους επιχειρηματίες.

Εξ αφορμής της επίσκεψης στη Σανγκάη, σήμερα το μεσημέρι (Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, τέλεσε, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Σανγκάη κ. Ευγενίου Καλπύρη, την Ακολουθία του Αγιασμού στο Προξενείο της Ελλάδας, παρουσία μεγάλου αριθμού μελών της ελληνικής κοινότητος που ζουν και δραστηροποιούνται επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή της Σανγκάης. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης Δωδώνης ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριο για την παρασχεθείσα ευλογία και τη σχετική κανονική άδεια να τελέσει τον Αγιασμό, δεδομένου ότι, όπως ανέφερε και σε τηλεγράφημα που απέστειλε, λόγοι υπεράνω της θελήσεώς του δεν επέτρεψαν την εκεί φυσική του παρουσία, όπως επιθυμούσε. Ο Σεβ. Δωδώνης μετέφερε επίσης και τις πατριαρχικές ευλογίες και ευχές του Παν. Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η Κίνα, κι ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο αφ᾽ ενός μεν για την πρόσκληση, αφ᾽ ετέρου δε για την όλη επιτυχή διοργάνωση της παρουσίας Ελλήνων της Σανγκάης στην ανωτέρω λατρευτική εκδήλωση και συνάντηση.

Στο πλαίσιο της όλης εκδήλωσης ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία των παιδιών των Ελλήνων που ζουν στη Σανγκάη. Επακολούθησε λιτή δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει εκ του σύνεγγυς με τους παρισταμένους.