e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Σε εξέλιξη το Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο στο Φανάρι για την εορτή της Ορθοδοξίας

 συμβαίνει τώρα 






















Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελείται αυτή την ώρα στον πάνσεπτο πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι το επίσημο Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, αλλά και επί τη λήξει της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη πλαισιώνουν οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι, πλην των Αντιοχειανών, οι οποίοι, όχι μόνον δεν συνυπέγραψαν χθες το κοινό κείμενο των αποφάσεων της Συνάξεως, αλλά και δεν συμμετείχαν στο Συλλείτουργο, που αποτελεί το ευχαριστιακό επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των Εκκλησιών προς την Πανορθόδοξη Σύνοδο, η οποία δρομολογείται για το 2016. 

Ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς ανέγνωσε από άμβωνος το Κοινό Κείμενο των Προκαθημένων, στο οποίο έχει με ενάργεια αποτυπωθεί ο ανύστακτος αγώνας και η αδιάπτωτη αγωνία για την Ενότητα και την Ομοψυχία όλων των Ορθοδόξων μέσα σ' έναν κόσμο διαρκώς μεταλλασσόμενο. 

Στο τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως θα γίνει η λιτάνευση των Αγίων Εικόνων και η άνοδος των λειτουργών στον εξώστη του Πατριαρχικού Οίκου, από όπου θα γίνει η ευλογία των πιστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: