e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Συνέδριο με θέμα «Χριστιανισμός - Ορθοδοξία και μέσα ενημέρωσης στον σύγχρονο κόσμο» από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Θεσσαλονίκη, 12-15 Μαΐου 2014)


Την Δευτέρα 12 Μαΐου ξεκινούν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα που Χριστιανισμός - Ορθοδοξία και μέσα ενημέρωσης στον σύγχρονο κόσμο»,  που διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.). Ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο., Βουλευτής κ Αναστάσιος Νεράντζης, θα είναι κεντρικός ομιλητής της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, στην έναρξη του οποίου εκλήθη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου. Επίσης, θα ομιλήσει ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος. 

Το συνέδριο θα ασχοληθεί με θέματα ειδησεογραφίας και ενημέρωσης στον χώρο των εκκλησιαστικού χαρακτήρα ειδήσεων και στον τρόπο διακίνησής τους.  

Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» στην Πυλαία. 

Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., Μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Sergei Popov, ενώ θα λάβουν μέρος Βουλευτές από διάφορες χώρες του κόσμου, δημοσιογράφοι κυρίως του θρησκευτικού χώρου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και στελέχη Γραφείων Τύπου Εκκλησιών και Μητροπόλεων όλων των Ορθόδοξων Εκκλησιών, και  Πατριαρχείων, καθώς και των αρχαίων ανατολικών εκκλησιών. 

Ομιλίες θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων Βουλευτές – μέλη της Δ.Σ.Ο.: ο κ. Volen Siderov, Μέλος του Κοινοβουλίου της Βουλγαρίας και Πρόεδρος της Επιτροπής ΜΜΕ της Δ.Σ.Ο., ο κ. Emad Gad, Μέλος του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου, Επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κέντρου πολιτικών και στρατηγικών μελετών Al Ahram, ο κ. Marco Politi, συγγραφέας και εμπειρογνώμων σε θέματα του Βατικανού (Il Fatto Quotidiano), ο κ. Ihsan Yilmaz, Αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Fatih στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και εκπρόσωποι περιοδικών, δικτύων κ.α. διεθνούς εμβέλειας. 

Το συνέδριο καλείται να αναδείξει την υπάρχουσα προβληματική αναφορικά με τη θεματολογία και το είδος των ειδήσεων του χώρου των θρησκειών, οι οποίες διακινούνται στα ΜΜΕ, τους κανόνες και τη δεοντολογία που τις διέπουν και, παράλληλα, να εξετάσει θέματα που έχουν να κάνουν με την λατρεία και τις νέες τεχνολογίες. Η δεύτερη μέρα θα αφιερωθεί σε σεμιναριακής μορφής συζητήσεις πάνω σε θέματα ανάλογου ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: