e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Καταρτίστηκε απόψε η Επιτροπή για το Πανηγύρι του Μπανάτου 2014


Ξεκίνησαν απόψε οι προετοιμασίες για το επικείμενο Πανηγύρι της Ενορίας μας. Ως γνωστόν, κατά την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου τελείται πάνδημη εορτή στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Έτσι, κατά τα ειθισμένα, συναντήθηκαν απόψε στο πλάτωμα τση Παναγούλας τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου με όσους από τους Μπανατιώτες ενδιαφέρονται για την τήρηση της τέλεσης του Πανηγυριού μας

Από όσους προσήλθαν στη συνάντηση, καταρτίστηκε η καθιερωμένη Επιτροπή Πανηγυριού -όχι απαραίτητα από μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου-, τα μέλη της οποίας θα έχουν την όλη ευθύνη της μεγάλης αυτής Γιορτής για την περιοχή μας. Σε αυτήν μετέχουν, με αλφαβητική σειρά: 

* Πέτρος Κοντονής του Αναστασίου, πρώην Πρόεδρος Μπανάτου και πρώην Εκκλησιαστικός Σύμβουλος
* Χαράλαμπος Κοντονής του Δημητρίου, απερχόμενος Πρόεδρος Μπανάτου
* Σπύρος Ροδίτης του Εμμανουήλ, φοιτητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 
* Διονύσιος Στραβοπόδης του Παναγιώτη, Δημοτικός Σύμβουλος και Εκκλησιαστικός Σύμβουλος
* Τιμόθεος Στραβοπόδης του Ελευθερίου, νέος Πρόεδρος Μπανάτου
* Διονύσιος Τουρκάκης του Φιλίπππου, απερχόμενος Αντιδήμαρχος Αρκαδίων.

Αύριο, στις 9 το βράδυ, θα υπάρξει -κατά την Παράδοση- το πρώτο σένιο (:η πρώτη ειδοποίηση) του Πανηγυριού, δηλαδή θα "χτυπηθούν" τα πρώτα πυροτεχνήματα, συνοδευόμενα από χαρμόσυνα καμπανίσματα και ανταλλαγές ευχών από τους παριστάμενους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: