e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η εορτή του Αγίου Νικολάου των Καρκαναίων, στα Μετόχια του Μπανάτου

 Πρωί 6ης Δεκεμβρίου 2014 






































Μέσα σε ένα ηλιόλουστο περιβάλλον, μετά τη νυχτερινή και πρωινή βροχή, εορτάσαμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Νικολάου στο ομώνυμο εξωκλήσι του Μπανάτου. Αρκετοί φιλάγιοι εκκλησιάστησαν, είτε από την ενορία μας, είτε από άλλες περιοχές της Ζακύνθου, κυρίως φίλοι της ιδιοκτήτριας οικογένειας Γεωργίας χήρας Ιωάννου Καποδίστρια

Πολλοί κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, μετά δε το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο Εφημέριος επισκέφτηκε τρία σπίτια περιοίκων, για να μεταλάβουν Σώματος και Αίματος Ζωής άνθρωποι της γειτονιάς, οι οποίοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να μετακινηθούν. 

Στην ομιλία του ο π. Παναγιώτης ευχαρίστησε την Οικογένεια για την διοργάνωση και του εφετινού γραφικού πανηγυριού του Άι Νικόλα και, αναφερόμενος στην αγιασμένη προσωπικότητά του, είπε ότι ο Πατέρας των Μυρέων της Λυκίας αποτελεί στοργικό καταφύγιο όλων των προβληματιζόμενων του σύγχρονου αβίωτου βίου, διότι καθ' όλη τη ζωή του άσκησε την παρηγορητική αγάπη προς τον πλησίον, με τα λόγια και τα έργα του

Μόλις ολοκληρώθηκε το λειτουργικό μέρος της εορτής, υπήρξαν κεράσματα για όλους στο σπίτι της κτήτορος Οικογένειας, όπου αντηλλάγησαν θερμές ευχές για καλό υπόλοιπο του Αγίου Σαρανταημέρου και για χριστιανικό Άγιο Δωδεκαήμερο, που επίκειται!  




Δεν υπάρχουν σχόλια: