e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Καντήλι ακοίμητο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας Νεκτάριο

Φωτο-κατέγραψε και σχολιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 




Ευρισκόμενοι πριν λίγες ημέρες (27.10.2015) στο Ρέθυμνο κι επισκεπτόμενοι το σπίτι του τοπικού Μητροπολίτου, εκεί στο με περισσή φροντίδα αγιογραμμένο παρεκκλήσιο του επισκοπικού οίκου, ένα καντήλι ακοίμητο μάς τράβηξε την προσοχή! Βρισκόταν και συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά στη χαμογελαστή φωτογραφία τού πρόσφατα εκδημήσαντος προς την πολιτεία των Ουρανών Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου, πολυφίλητου πνευματικού πατρός τού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου. 

Η αλησμόνητη πατερική και πανσέβαστη μορφή του Γέροντος Νεκταρίου, λαμπρυνομένη ολοένα από την ιλαρή λάμψη του καντηλιού της άφθιτης μνημοσύνης του υιού του Ευγενίου! Ο στρατευόμενος επί σκοπόν ευγενής Ευγένιος ενώπιον του θριαμβεύοντος και ήδη προγευομένου το υπέροχο νέκταρ του Παραδείσου Νεκταρίου! Τουτέστιν, μια διαρκής ευχή και προσευχή για την αιώνια ανάπαυση και την εντέλει μετοχή στη θεία Δόξα της άδολης ψυχής του αλησμόνητου κορυφαίου Αρχιερέως της των Κρητών Εκκλησίας!

-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: