e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 2016 στη Φανερωμένη Μπανάτου




























































































Πρωί της 25ης Μαρτίου 2016, Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, τιμήσαμε την διπλή εορτή, Εκκλησίας και Ελλάδας! 

Από πλευράς ιερατείου, προέστη ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης, ιεροκήρυκας Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου και συλλειτούργησαν ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Διάκονος Ιωάννης Ρένεσης. 

Εκκλησιάστηκαν αντιπροσωπείες μαθητών του Γυμνασίου Βανάτου και του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου, εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων, ενώ μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων πάμπολλοι πιστοί. 

Στη συνέχεια εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία, τον δε πανηγυρικό λόγο της διπλής εορτής εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Νίκος Αρβανιτάκης, παρουσιάζοντας κυρίως τη συμβολή της Ζακύνθου στην εθνική παλιγγενεσία. 

Λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, τα δάφνινα στεφάνια των τοπικών Αρχών δεν κατατέθηκαν στο ηρώο των πεσόντων (στην πλατεία Λάμπρου Ζήβα), αλλά σε αυτοσχέδιο κενοτάφιο εντός του Ναού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: